Debatt

Moss Ap med Svarte-Per

LEDER: Østfold Arbeiderparti prioriterte igjen Nedre Glomma-regionen, Indre Østfold og Halden. Det er ikke sikkert at det gir særlig motivasjon til en god valgkamp for lokalavdelingen til Ap i Mosseregionen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det er sterke rystelser i det politiske miljøet i Norge. I løpet av de siste par månedene har Arbeiderpartiet vært under 20 prosent på meningsmålingene, mens den kommende samarbeidspartneren, Senterpartiet, har stabilisert seg på et nivå i overkant av 20 prosent.

Den lange valgkampen har begynt, og fra en lokal synsvinkel i Moss, er det noen interessante trekk når det gjelder valglistene. Det mest iøynefallende er at Moss Arbeiderpartis fremste kandidat, Shakeel Rehman, er havnet på femteplass. Østfold Ap har i dag tre representanter på Stortinget. Ingen av de tre er fra Moss. Hvis Ap gjør det like dårlig i det kommende valget som meningsmålingene viser, er det sannsynlig at partiet kun kaprer to representanter fra vårt gamle fylke. Moss Ap jobbet intens for å sikre at Shakeel Rehman skulle få tredjeplassen på lista, men fikk ikke gjennomslag i nominasjonskomiteen.

Østfold Ap prioriterte igjen Nedre Glomma-regionen, Indre Østfold og Halden. Det er ikke sikkert at det gir særlig motivasjon til en god valgkamp for lokalavdelingen til Ap i Mosseregionen.

I flere av de andre partene er mossingene bedre representert. Både Erlend Wiborg og Benedicte Lund troner på førsteplass; henholdsvis for Frp og MDG. Tage Pettersen er nummer to på Høyres liste. Mens Lars Tveiten fra Moss er nummer to på Rødts Østfold-liste. Hvis vi ser til nærområdene til Moss, finner vi Maria Moe fra Råde på topp-plassen til KrF, mens Kjerstin Wøyen Funderud fra Våler har kapret andreplassen på Senterpartiets Østfoldliste.

Det skal velges ni stortingsrepresentanter fra Østfold, og mye tyder på at det er duket for betydelige endringer i forhold til dagens partisammensetning.

Mer fra: Debatt