Debatt

Kutt avgiftene - skap arbeidsplasser

DEBATT: "Vi lekker som en sil til svenske matbutikker, både i form av penger og arbeidsplasser", skriver leder Stein Lauvås, Østfold Arbeiderparti, i dette debattinnlegget.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av Stein Erik Lauvås, leder i Østfold Arbeiderparti

Østfold Arbeiderparti mener at det er på tide å ta grep om avgiftsutfordringen og skape grunnlag for vekst i arbeidsplasser i varehandelen i Norge.

Nå ser vi i praksis det som vi bare har hatt på « papiret» de seneste årene. Grensehandelen som har vokst seg større og større de senere årene, skaper arbeidsplasser og store inntekter på svensk side. Vi lekker som en sil til svenske matbutikker, både i form av penger og arbeidsplasser, det henger jo gjerne sammen.

I en artikkel i Dagbladet lørdag 12 juli er det intervjuet butikksjefer som kan bekrefte ved omsetningsøkning at lekkasjen er reell,  og nei, det handler nok ikke bare om vin, øl og tobakk. Tallene som butikksjefene viser til inneholder en rekke andre vareslag som nå får en sterk salgsøkning i Norge grunnet stengt grense til Sverige. Vi sitter selvsagt ikke med fasiten på hvordan og på hvilken måte avgiftene må endres, men vi er ikke i tvil om at det bør tas grep for å sikre norske arbeidsplasser.

Vi har som sagt ikke fasiten, men det på høy tid at vi tar utfordringen på alvor. Det skal Østfold Arbeiderparti bidra til.

Mer fra: Debatt