Debatt

Privat aktør i Nesparken?

LEDER: Siden det er et politisk flertall for å gå videre med planene om å bygge en klatrepark i Nesparken, må dialogen mellom Moss kommune og Moss klatrepark AS starte så snart som mulig, mener Dagsavisen Moss Dagblad på lederplass.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Skal Nesparken være et fristed for alle som ønsker å bruke dette grønne området som rekreasjonsområde? Eller skal private aktører få disponere Nesparken til en klatrepark? Dette var spørsmålene som politikerne i utvalget for Landbruk, samferdsel, natur og miljø (LSNM) skulle ta stilling til for noen dager siden. Rådmannen innstilte på å avslå søknaden fra selskapet Moss klatrepark AS.

Rådmannens forslag ble nedstemt, og Frps Michael Torp fikk med seg et knappest mulig flertall for å gå i dialog med Moss klatrepark AS. Målet er en intensjonsavtale om å etablere en klatrepark med base ved Rundhuset. Sp, MDG, Rødt, SV og Ny Kurs stemte mot, mens H, Ap, og KrF stemte sammen med Frp. I denne saken opptrådte styringsflertallet i Moss kommune splittet. Ap og KrF gikk sammen med opposisjonen, mens Ny Kurs valgte å støtte de resterende fire partiene fra styringsflertallet.

Saken viser at opposisjonen i Moss kan få gjennomslag i saker der det er uenighet innad blant de seks partiene som har inngått en samarbeidsavtale for å styre Moss de neste fire årene. Dette er positivt for lokaldemokratiet, og gjør den politiske behandlingen av sakene mer åpen. I saken om klatrepark i Nesparken er det gode argumenter fra begge sider. Frps Michael Torp ser det som uproblematisk å bruke en liten del av parken til en privat aktør som ønsker å skape en ny attraksjon, som da vil bli et supplement til lekeplassen på Kirketorget og skøytebanen i Kirkeparken. Forskjellen er at det i tilfelle blir et kommersielt selskap som skal drifte klatreparken.

Motstanderne tror at en slik klatrepark skal bli første ledd i en oppstykking av parkområdet til flere private aktører, og at klatreparken vil utgjøre et stort inngrep i naturområdet. De er også redde for utestengelse av barn og unge som ikke har råd til å bruke klatreparken. En dialog med søkerne bør kunne avklare kriteriene for en eventuell etablering av klatrepark. Dialogen bør starte så snart som mulig.

Mer fra: Debatt