Busskuret ved Nesparken plyndret etter at det ble pyntet opp av anonym aktør

Befolkningen i Moss satte stor pris på stuntet. Nå har noen stjålet mesteparten av inventaret fra busskuret.

Onsdag morgen våknet byens innbyggere opp til at busskuret ved Nesparken nærmest hadde blitt ribbet for all pynten som hadde blitt satt opp der.

Det tok ikke lang tid før folk tok til sosiale medier for å vise sin avsky. «Moss i et nøtteskall» og «Er det mulig?», er noen av kommentarene som ble delt.

De som står bak tiltaket synes også det er synd at busskuret ikke fikk stå i fred.

– Vi regnet egentlig med at det ville skje, men det er likevel synd. Vi skulle ønske det ikke var slik, men folk stjeler. Slik er det bare. Det er fryktelig trist at folk ikke kan holde fingrene av fatet og forsyner seg for egen vinning, i stedet for å tenke på fellesskapet, forteller hovedpersonen bak stuntet – som for øyeblikket ønsker å være anonym.

Slik så busskuret ut før tyvene forsynte seg grådig:

Slik så busskuret ut kort tid etter at det ble pyntet opp.
Foto: Kristin Utakleiv / Moss i Sentrum

Planlegger nye stunts

Personen forteller at de ikke har noen planer om å anmeldte tyveriet, og at det kan hende noen av møblene eller pynten vil bli erstattet. Det er uansett ikke meningen at det skal stå der fast. Planen var at alt skulle være borte i god tid til 17. mai.

– Men vi har blitt enige med Statens vegvesen om at vi kan sette det opp igjen ved andre anledninger. Så får vi se om folk kan holde fingrene av fatet.

Det vil i så fall være de mest trafikkerte busskurene i byen som skal bli pyntet opp.

– Det er for å gjøre det mer hyggelig for folk, forklarer initiativtakeren.

LES OGSÅ: Amanda (7) så seg lei all forsøplingen - startet ryddeaksjon i Nesparken

Ikke alt er privat

De vil også bli flinkere til å presisere hva folk faktisk kan ta med seg. I busskuret lå – og ligger – det nemlig en del Donald-blader og andre bøker. De kan folk gjerne ta med seg. Møblene derimot var det ikke meningen at noen skulle ta.

– Det sto blant annet en Siesta-stol der. Den koster litt, den, forteller personen bak stuntet.

Skulle få folk til å tenke på Moss

Pynten ble satt opp på fredag. Siden da har bilder av busskuret dukket opp flere steder i sosiale medier med mange positive kommentarer. Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum, som også har hatt en liten finger med i spillet, forteller at de har fått veldig gode tilbakemeldinger på tiltaket.    

– Vi ønsker at befolkningen skal synes det er ekstra koselig i byen vår. Vi vil også at folk skal ha det ekstra hyggelig når de reiser, slik at de lengter hjem til Moss når de setter seg på flybussen, forklarer hun.

LES OGSÅ: Strandryddedagen 2018: Gjør seg klare for tidenes ryddejobb