Avslørt med 40 brett øl i bilen

Nordmannen som ble stoppet på Svinesund fredag, var ingen ukjent skikkelse for tollerne.

Det var fredag formiddag at mannen i 40-årene kom kjørende over den gamle Svinesundsbrua i en norskregistrert personbil. Tollerne fikk stoppet bilen ved avkjøringen til den nye tollstasjonen, og fikk raskt bekreftet at det var snakk om et omfattende smuglingsforsøk.

– Våre betjenter rakk knapt å spørre hva bilen var lastet med, før han forklarte at han hadde med seg 40 brett med øl, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Storbeslag av frukttobakk og sigaretter

I baksetset var ølen forsøkt skjult under pledd.
Foto: Tolletaten

I baksetset var ølen forsøkt skjult under pledd. Foto: Tolletaten

Avslørt 14 ganger tidligere

Både bilen og føreren ble tatt med til tollstasjonen for nærmere undersøkelser, og det viste seg at bilen inneholdt totalt 316,8 liter øl fordelt på bagasjerom, baksete og gulvet på passasjersiden foran.

Det var heller ikke første gang mannen, som er bosatt på østlandsområdet, har forsøkt å ta med ulovlige mengder alkohol inn i landet.

– Sjåføren var en kjent gjenganger som har blitt tatt for smugling her på Svinesund 14 ganger tidligere, opplyser Grandahl.

Mannen ble dimittert etter at det ferskeste smuglingsforsøket hans var avslørt og registrert, og saken følges opp videre av politiet med tanke på straffereaksjon.

Les også: Fant nesten 600 liter sprit gjemt i stålrør

Mannen fikk kjøre videre etter at tollerne hadde tatt beslag i de 40 brettene med øl.
Foto: Tolletaten

Mannen fikk kjøre videre etter at tollerne hadde tatt beslag i de 40 brettene med øl. Foto: Tolletaten

Rolig romjul

Ellers melder kontorsjefen på Svinesund om en relativt rolig avslutning på 2019, uten de helt store sakene.

– Det ble vel skrevet 10-12 rapporter i løpet av romjula. Blant annet ble det beslaglagt litt fyrverkeri og små mengder narkotika, alkohol og tobakk, sier Grandahl.

– Trafikken roet seg betraktelig fra og med julaften, så de (smuglerne, journ.anm.) tar seg vel juleferie de også, legger han til med glimt i øyet.

Les også: Dieseltanken skjulte over 26 kilo hasj og marihuana