Astrid S flytter verdensturné med 50 konserter fordi hun ikke har ny musikk å komme med

– Jeg har hatt en stor klump i magen som har vokst seg større og større, sier Astrid S om hvorfor hun flytter på hele verdensturneen – som skulle begynt i mars.

Nye norske datoer er allerede på plass, forteller hennes manager Halvor Marstrander til NTB,

Turnéstarten på Union Scene 4. mars har for eksempel fått ny dato 7. oktober.

Konserten 19. mars på Verket Scene i Moss, er flyttet til 1. oktober.

I et åpent brev, gjengitt av avisen Fremover, skriver Astrid S at hun har slitt med å ta avgjørelsen, og tumlet med to alternativer:

– Sette albumet på vent til jeg er ferdig med å turnere i august, og da reise på turné med «gammel» musikk. Eller så kan jeg utsette turneen litt slik at jeg kan jobbe videre i studio og komme sterkere tilbake i høst med et album og forhåpentligvis den beste musikken jeg noen gang har laget, heter det.

Astrid S sliter med å ferdigstille albumet, som hun i fjor hadde regnet med å få gitt ut i mars i år – og derfor planla turné med, blant annet til et knippe konserter i Norge.

– Men jeg har dessverre ikke et ferdig album, medgir hun i brevet. Der er hun klar på at hun ikke «tar lett på dette», men at avlysningen føles som «det riktige å gjøre».

– Jeg håper på forståelse for valget mitt og at dere vil se meg igjen til høsten, avslutter Astrid S brevet med – og lover på ny:

– I tillegg kommer det ny musikk veldig snart.

Turneen skulle ha begynt i Norge i mars, og deretter gått gjennom Europa og USA helt frem til slutten av mai 2020, het det i pressemeldingen fra november i fjor – der det ble oppgitt hele 49 konserter.

– Ingenting er avlyst, bare flyttet, sier manager Marstrander, som sier nye, internasjonale datoer vil følge.