300.000 kroner til rekrutteringsarbeid i ridesporten

Auksjonen som pågikk sist måned kalt #toppenstøtterbredden resulterte i 150.000 kroner for å støtte rideskoler, og nå har familien Andresen doblet beløpet.

Fredrikstad Ridesklubb er på mottakerlisten når potten fra innsamlingsauksjonen #toppenstøtterbredden, som hadde som mål å redde rideskoler fra koronakonkurs, skal deles ut.

Det skriver Norges Rytterforbund.

Les også: Råde-jenta har trent i 10 år for å komme til Norwegian Horse Festival (Demokraten+)

Rørende historier

Det opprinnelige innsamlingsbeløpet landet på 150.000 kroner. Dette beløpet doblet familien Andresen, som nylig kjøpte Evje herregård i Rygge.

– Vi har jo alltid vært svake for rideskolene og sporten ikke minst, og for meg så er det ingen sport hvis vi ikke har rideskolene, sier Kristin Andresen.

– Det er det viktigste. De ble spesielt rammet av korona. Utgiftene er de samme, mens inntektene er blitt borte. Etter å ha lest alle søknadene blir man rørt langt inne i sjelen, og man kan tenke seg hvordan det er å stå der alene med 5-10 hester og ikke ha penger til strømregningen. Det er jo forferdelig.

Andresen sier hun er imponert over engasjementet blant topprytterene våre i #toppenstøtterbredden, og det har da ført til at enda flere har kommet med.

– Firmaer har henvendt seg for å også få lov til å delta og ikke minst rytternorge, som har støttet opp med auksjonen. Så jeg håper at dette er noe vi kan gjenta ved en senere anledning hvor det skulle være behov. Vi synes det har vært veldig hyggelig å være med å støtte, sier Kristin.

Les også: Anita (53) rusfri og hestefrelst: – Jeg har fått livet tilbake

Viktig for rekrutteringen

Hun legger ikke skjul på at dette er sentralt i forhold til rekrutteringsarbeidet inn til idretten.

– Jeg tror at det betyr veldig mye, ikke minst for rideskolene. De ser at de blir sett, og at noen bryr seg, forklarer Kristin. Bredden ser også at det ikke bare er toppsporten som gjelder, men bredden som teller. Toppen stiller opp for bredden. Det er utrolig viktig, og ikke minst de signalene vi sender utad om ryttersporten i Norge, sier milliardæren. 

– Vi stiller opp for hverandre, og vi er der og bakker opp når det gjelder. Jeg tror det ofte har vært sett på som en egoistisk og individuell sport, men her stiller alle opp og det er et viktig signal. Jeg håper forbundet benytter anledningen til å kartlegge anda flere private rideskoler for å få de under papraplyen sin. Ikke nødvendigvis som medlemmer, men som associates.

Hun mener at man i forbundet må få en ansatt som arbeider med dette, for det er hovedinngangsportalen til markedet  å arbeide tettere med rideskolene for å knytte opp å se på samarbeidsformer.

– Også dette med avtaler som forbundet kan gjøre med f.eks. Felleskjøpet med forinnkjøp til rideskolehester eller Agria med forsikringer til rideskolehester.

Debatt: «Ap slår ring om hestenæringa»

Vanskelig valg

Andresen har lest gjennom alle søknadene, og opplever at det er vanskelig å velge hvem som får støtte.

– Man ser flere som sitter alene og drifter små rideskoler, og de er så ekstremt sårbare og utsatte i en situasjon som dette hvor de knapt har penger til å betale strømregningen. Så det er veldig vanskelig å velge. Man føler veldig sterkt med alle, med tanke på hvilken vanskelig situasjon de er i.

Juryen har valgt å ikke prioritere de rideskolene som allerede har mottatt statelig støtte og/eller spleis. Så de har valgt å fordele de 300.000,- til de rideskolene som per dags dato ikke har mottatt noen støtte. Denne avgjørelsen er basert på tilgjengelig informasjon for juryen mandag 4.mai, da prioriteringen er at rideskolene skal motta støtten så raskt som overhodet mulig. Selvfølgelig kan noen få penger i etterkant (statlig/spleis), men avgjørelsen i dag er basert på dagens tilgjengelig informasjon. Støtten vil bli lagt til utbetaling denne uken.

Totalt 28 rideskoler vil motta støtte, blant dem er Marits Rideskole i Skjeberg og Askim Rideskole, i tillegg til Fredrikstad Rideskole.

Les også: Jubler for Hjørgunnløsning