Moss Dagblad

Flest nye smittetilfeller på nesten én måned i Moss

Kommuneoverlegen ber elever teste seg, etter et smitteutbrudd blant elever på videregående skole.

Siden skjærtorsdag har 45 nye personer i Moss fått påvist covid-19. 12 av dem kom fra søndag til mandag, mens døgnet etter var smittetallet 9.

Smittetallet har ikke vært så høyt siden de nye innstrammingene ble innført før påsken. Vi må helt tilbake til 12. mars for å finne høyere smittetall enn 12 på én dag i kommunen.

Mandag 6. april ble det også meldt om 23 innlagte koronapasienter på Sykehuset Østfold. Av disse var 7 innlagt på intensiven. Det forrige koronadødsfallet på sykehuset skjedde 28. mars.

Ber elever teste seg

15 av de smittede i Moss de siste dagene er tilknyttet de to videregående skolene i Moss (Malakoff og Kirkeparken), hvorav 14 av disse kan knyttes til ulike sosiale sammenkomster i løpet av påsken.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus ønsker derfor at alle elever fra videregående tester seg for korona, dersom de har møtt medelever i påskeferien.

– Det er avgjørende at elever som har hatt kontakt med hverandre tester seg så snart de kan. Sammen med smittesporing og karantene er testing det viktigste virkemiddelet vi har for å få oversikt over smittesituasjonen og stoppe spredningen, sier han.

Det er også bestemt at det blir hjemmeskole tirsdag og onsdag denne uka. Fra torsdag 8. april planlegges det fortsatt rødt nivå.