Burgunder fra Oregon
Den amerikanske pinot noir-vinen til Averæn er utrolig burgundersk i stilen, med flott druepreg og integrert fatpreg.
Kjølig klima i Willamette Valley i Oregon sørger for burgundersk stil på pinot noir-vinen til produsenten Averæn.
Tore Bruland
Vin
Oregons nordlige beliggenhet og nærheten til Stillehavet
sørger for relativt kjølig klima som kan sammenlignes med Burgund og Alsace.
Vindistriktet Willamette Valley ligger knapt en times kjøring fra storbyen
Portland og er med sine 1000 vingårder fordelt på 11.000 hektar dyrket mark,
det absolutte sentrum i Oregons vinindustri.
Averæn er en av de nyeste produsentene fra området og slapp
sin første vin i 2016. I dag selges både en pinot noir og en chardonnay fra dem
på Vinmonopolet. Begge er på bestillingsutvalget, men inne på en rekke
polutsalg. Pinot noir-vinen er utrolig burgundersk i stilen med flott druepreg
og integrert fatpreg. Når det gjelder chardonnayen er også dette gode greier,
skjønt den er ganske så eikepreget.
Libanesiske Ch. Kefraya er mest kjent for sine gode
rødvinskjøp fra Bekaa-dalen. Det lages også hvitvin på eiendommen, blant annet
Bretèches Blanc 2024. Den er ørlite oksidert i stilen, men en kjempegod vin til
blant annet klippfisk og bacalao.