Den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai (15) får behandling på sykehus i Storbritannia etter at hun ble skutt i hodet av Taliban i Pakistan. Ifølge legene er hun på bedringens vei.

Malala fikk ministerbesøk

Flere ministre fra ulike land besøkte i dag Malala Yousafzai på sykehuset.

Pakistans innenriksminister og utenriksministrene fra Storbritannia og De forente arabiske emirater besøkte mandag den pakistanske skolejenta Malala.

Den 15 år gamle jenta ble tidligere i oktober skutt i hodet av Taliban fordi hun hadde demonstrert for jenters rett til utdanning.

Verden rundt

Angrepet vakte oppmerksomhet verden rundt, og Malala ble fløyet fra Pakistan til Storbritannia for å få spesialistbehandling på Queen Elizabeth Hospital i Birmingham. De forente arabiske emirater stilte med luftambulansen.

Pakistans innenriksminister Rehman Malik sier han bestemte seg for å besøke Malala på sykehuset for å ønske henne god bedring på vegne av hele landet.

– Vi er takknemlige overfor sykehuspersonalet, og spesielt legene som behandler Malala, for at de har tatt vare på henne på en profesjonell måte, sa han etter besøket.

Høy pris

Storbritannias utenriksminister William Hague forsikret om at britene ville fortsette å støtte kampen for kvinners rettigheter i Pakistan.

– Det pakistanske folk har betalt en høy pris i form av terrorisme og ekstremisme, sa han.

De forente arabiske emiraters utenriksminister sjeik Abdullah bin Zayed al-Nahayan forklarte at emiratene hadde bidratt i saken fordi befolkningen var frastøtt av attentatet.

– Malalas mot er en inspirasjon for oss, sa han.