Kvinne slo kvinne i hodet med flaske på garasjefest

En ung Fredrikstad-kvinne er dømt for å ha slått en annen ung kvinne i hodet med en glassflaske på en garasjefest.

De to var blant de noen få festdeltakerne i en garasje utenfor Fredrikstad i august, hvor begge var sammen med sine kjærester.

Slaget med flaska skjedde da fornærmede nærmet seg den domfelte mens sistnevnte satt lettkledd på bardisken, da hun var varm etter dansing, og pratet med førstnevntes kjæreste. Så spriker versjonene om årsaken til det som skjedde, etter at begge kvinnene har forklart seg i Fredrikstad tingrett nylig.

Hevdet sjalusi

Den domfelte, som hadde drukket tett, forklarte at fornærmede var sint, og at hun uten forvarsel kom opp bak henne, grep tak i skulderen og håret hennes og dro henne bakover.

«Tiltalte antar at dette kan ha skyldtes at fornærmede var sjalu fordi tiltalte hadde fått god kontakt med fornærmedes kjæreste, og at hun satt i bare BH-en mens de snakket sammen. For å beskytte seg mot at hun intetanende ble dratt bakover, slo tiltalte armene bakover mens hun holdt en glassflaske i hånden», heter det i dommen.

Fornærmede på sin side hadde drukket langt mindre, og forklarte at hun bare skulle sjekke om alt var i orden med den domfelte. Hun hadde angivelig ingen grunn til å være sjalu, da den andres kjæreste også var til stede, forklarte hun, og hevdet å ha fått øyekontakt med domfelte før hun kom helt bort til henne.

Hodepine fortsatte

Hun grep tak i domfelte fordi sistnevnte kom i ubalanse og var i ferd med å falle. Da kan hun også ha kommet i skade for å ha grepet noe av håret hennes.

At slaget med flaska traff fornærmede i hodet, er de to enige om. Fornærmede begynte å blø, fikk et lite kutt og trolig en liten hjernerystelse. En måned senere hadde fornærmede fortsatt en del hodepine og et arr i venstre tinning, ifølge dommen.

Behandlende lege har ifølge retten uttalt at fornærmede var heldig, som ikke pådro seg alvorligere skade.

Kvinnen som slo ble dømt til 24 dagers betinget fengsel, men erkjente ikke straffskyld for den opprinnelige tiltalen for legemsbeskadigelse. Retten mente at handlingen ikke var utført med forsett, og avsa en noe mildere dom enn aktors påstand.