Inn på tredjeplass for regissør Harald Zwart (f.v.) med skuespillerne Lily Collins og Jamie Campbell Bower. FOTO: NTB SCANPIX

Zwart nummer tre

Harald Zwarts nye film ble snytt for førsteplassen på kinotoppen.

I Norge valgte 11.784 å løse billett til Harald Zwarts nye film «Skyggejegerne: Demonenes by». Den ble ikke uventet slått av familiefilmen «Mormor og de åtte ungene» (drøyt 18.000). Til tross for massiv mediedekning av den stjernedryssende premieren i Fredrikstad, glapp også andreplassen på kinotoppen ifølge tall fra «Kick Ass 2», som endte på 12.879.

Heller ikke i USA nådde Zwarts film helt til topps, selv om den gjorde det best blant de filmene som hadde premiere i helgen. «Skyggejegerne: Demonenes by» spilte inn vel 14 millioner dollar i USA. greide på langt nær å tukte Lee Daniels stjernespekkede «The Butler», som handler om butleren som tjente under åtte amerikanske presidenter. Etter en uke på kino i USA ligger den fortsatt soleklart på toppen og ryktes også som en av de store favorittene foran neste års Oscar-utdeling. Jennifer Aniston-komedien «We’re The Millers» holder også stand i USA, og ble denne helgen ble nummer to foran Zwarts film som endte på tredjeplass. Til sammenligning spilte Harald Zwarts forrige film «The Karate Kid» inn 55 millioner dollar i løpet av åpningshelgen.

«Skyggejegerne: Demonenes by» kostet angivelig 60 millioner dollar, og er basert på Cassandra Clares bokserie om skyggejegerne Jace og Clary. Oppfølger «City Of Ashes» kommer neste år.