Harald Zwart er i gang med TV-serien «Oljefondet», en komedie i 10 episoder på TVNorge. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Zwart lager TVNorge-humor

Harald Zwarts neste norske prosjekt blir en oljefond-komedie laget i samarbeid med TVNorge.

Situasjonskomedien «Oljefondet» er også den Los Angeles-baserte regissørens første TV-prosjekt. Nå er serien tildelt fire millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt (NFI). Premiere blir tidligst i løpet av 2016.

Oljepenger

Ifølge NFI er «Oljefondet» en «dresskledd finansserie med subtil humor», som byr på «skråblikk på de absurde situasjonene som oppstår når man skal passe på denne ufattelige store pengebingen med sparepengene til det norske folk».

TV-prosjektet med budsjett på 23,5 millioner kroner er skapt av manusforfatter Tom Gulbransen, Harald Zwart har regien og Veslemøy Ruud Zwart er ansvarlig produsent. Rollene i serien er foreløpig ikke besatt.

Advokatdrama

Mer komedie blir det når Linn Skåber inntar hovedrollen i den nye TV 2-komedien med arbeidstittelen «Førti, feit og ferdig». Situasjonskomedien om Rita som sliter etter et samlivsbrudd har fått tre millioner kroner i NFI-støtte. En trio yngre, lovende kvinner er tema for regissør Eirik Svenssons «Unge lovende», dramaserie om tre venninner i 20-årene som har fått 1,5 millioner NFI-kroner. Prosjektet med manus av Siri Seljeseth, Birgitte Rustad Wegener og Mads Løken får premiere på NRK i september.

NFIs tilskuddsrunde inkluderer også «Mammon»-skaper Gjermund Eriksens nye prosjekt kalt «Aber Bergen».

Serien handler om et advokatpar som jobber i Bergen, og har fått 3,5 millioner TV-kroner. Dette er også den første norske serien som TV3 satser på siden «Spesialenheten» i 2011.