Mikael Wiehe. FOTO: SCANPIX

Wiehe 
i Norge

Mikael Wiehe gir ut gamle minner på plate og starter en lang ­norgesturné i Oslo i dag. Og så er han altså på spillelista til Jens ­Stoltenberg.

- Så bra smak han har, ler Mikael Wiehe.

Som er fornøyd med å ha to sanger med på den norske statsministerens mye omtalte spilleliste på Spotify: «Sång till modet» og «Spanska stövlar». Den første av disse er også med på Wiehes nye samlealbum «Alle dessa minnen», med sanger fra en 34 år lang solokarriere. Konserten på Parkteatret i kveld kommer først og fremst til å inneholde sanger fra denne samlingen.

 

«Hver gang vi møtes»

I tillegg til en gjennomgang av mange av Wiehes beste sanger inneholder albumet hans bidrag til TV-serien «Så mycket bättre» - den svenske versjonen av «Hver gang vi møtes». Her synger han blant annet sanger av Timbuktu, Laleh, E-Type og Eva Dahlgren.

- Det er noe med formen på disse programmene som får alle til å gjøre sitt beste. Hvis jeg gjør seks versjoner av andres sanger og alle blir suksessrike, så er det bra for meg og bra for dem. Og rent allment skaper det en positiv stemning. I stedet for negativ, siden man ikke skal velge bort noen i slutten av programmet. Det har jeg hørt mange si at de liker.

 

Kommer til operataket

Den norske versjonen av albumet inneholder enda fem sanger til, fra Wiehes samarbeid med Åge Aleksandersen.

- Det gjør den norske utgaven veldig mye bedre enn den svenske. Jeg synes den er så bra med de fem låtene, så jeg har snakket med den svenske avdelingen av plateselskapet. Jeg vil at vi tar inn den norske versjonen når den svenske er utsolgt, sier han.

Wiehe kommer tilbake til Oslo i sommer, for en stor konsert på operataket med Kim Larsen og Åge Aleksandersen 3. august.

- Jeg har bare hørt litt om dette foreløpig. Det gleder jeg meg utrolig til. Det skal bli fantastisk morsomt. Bare det ikke regner.

geir.rakvaag@dagsavisen.no