Verdifull cello som ble brukt i «Star Wars», er stjålet

En spesiallaget og verdifull cello ble borte fra et hotell i San Diego.

En musiker som bodde på et hotell i San Diego har fått frastjålet instrumentet sitt.

Den er meget verdifull cello og ikke minst; den ble brukt til musikken i «Star Wars», melder ABC News.

Celloen tilhører John Walz i LA Opera Orchestra. Da han kom tilbake til hotellet etter en middag i San Diego torsdag kveld, fant han at alt i rommet var borte, inkludert hans meget verdifulle cello.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

«Star Wars»

Walz fortalte ABC News at celloen var spesiallaget for ham av den berømte fiolinmakeren Mario Miralles. Han har reist verden rundt med celloen og spilt konserter.

Men det som gjør celloen virkelig spesiell er at Walz har  jobbet med komponisten John Williams på musikken til de tre siste Star Wars-filmene - «Solo: A Star Wars Story», «Star Wars: The Last Jedi» og «Rogue One».

– Enhver musikers instrument er spesielt for dem, sa Walz om tapet.

Celloen er verdsatt til 100.000 dollar, vel 800.000 kroner, melder ABC News.

– Du bruker mye tid på å finne akkurat det rette instrumentet for deg. Du tilbringer timevis med det i hendene og skaper musikk med det. Til slutt blir det en del av deg, la han til.


Foto: Crimestoppers/handout

Les også: Stjernelandingfor Star Wars

Kunstverk

Mange spesialtilpassede instrumenter blir behandlet som kunstverk og verdsatt til hundretusener og til og med millioner av dollar, sa Walz.

–  Salget av en sjelden, enestående cello ville tiltrekke seg oppmerksomhet og gjøre det vanskelig for innbruddstyvene å finne en kjøper, sier detektiv Ken Impellizeri i San Diego politiet.

Politiet har kontaktet California Pawnbrokers Association og overvåker nettsteder som Craigslist.

Politiet har bedt publikum om hjelp til å finne de som er ansvarlige for innbruddet. Crimestoppers tilbyr en finnerlønn på opptil 1000 dollar og har publisert fotografier av celloen.

Lest denne?: Donald Trump om rådgiver som kalte han rasist: – Hun er avskum