Sushi&Kobe spilte på Slottsfjellfestivalen fredag.

Ungdommens råskap

Det er noe spesielt som skjer nå ungdommer møtes og lytter til hard musikk, være seg punk, metal eller rap. Det kom tydelig frem under gårsdagens konsert med de unge guttene i $ushi X Kobe.

5

KONSERT

$ushi X Kobe

Slottsfjell, Tårnlunden Fredag 17. Juni
 

Onge $ushimane og Kobe-wan Kenobi har det siste året begynt å hevde seg på den norske rapscenen, som en del av rap-kollegtivet YG familien, tilknyttet Oslo Records (noe ironisk da YG-familien stort sett er artister fra Bergen). I fjor ga de ut EP’en ”Japan” og tidligere i sommer kom utgivelsen ”$ushis sommer”, med de to singlene ”Tenker feil” og ”Hyller det”.

Trap-duoen får god hjelp i de gigatunge beatsene trapgeniet DJ Drippin lager til dem. Og da han slapp lyden av det som fremsto  som dystopiske, elektroniske bjeller over Tårnlunden på Slottsfjell i går, var det som å se en innkallingslyd for kids. Bøttehattkledde tenåringer strømmet til den lille scenen og sto for en av de trolig mest entusiastiske publikumsjobbene på Slottsfjell i går.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Settet startet ut med ”Flexer”. Kobe så direkte sur ut der han slapp sine notoriske primalskrik ut over publikum. $ushi så på sin side strålende fornøyd ut. Mulig det hadde å gjøre med at en jente syns han fortjente å se litt pupper underveis. Topp stemning på konsert! Tunge ”Flasker på flasker” ga tilløp til moshing blant publikum, men det var først på fantastiske ”Papi”, der de også fikk besøk av Kong Makko Makeba fra Skogslosjen, at publikum slapp alle hemninger og dro i gang en dansering (sic!).

Danseringen gikk så over i moshpit under ”Japan”. $ushi og Kobe har noen strålende spor, som  ”7 dager i uken”, men kan i lengden bli noe vel ensarta på konsert. Men gårsdagens Slottsfjellopptreden var uansett en manifestasjon av den aggressive energien som oppstår når ungdommer samler seg og hører på hard musikk, være seg trap, punk eller metal. At ungdommens råskap lever i beste velgående, selv på en voldsomt streit festival som Slottsfjell, er lite annet en stas å se. Takk, trap-guden.