Tosh (Alison O'Donell) og Sandy Wilson (Steven Robertson) i krimserien Shetland. FOTO: NRK

Vikaren slo Shetland

- og i påska har visst «ingen» hørt om internett.

«Vikaren» på NRK1 ble årets mest sette påskekrim. Til sammen 722.000 mennesker så den to-episoders miniserien om arkitekten Ellen og den skumle vikaren Paula, som Dagsavisens anmelder ga terningkast 3. Av disse så hele 653.000 de to episodene på linerær-TV på skjærtorsdag, mens 69.000 så på nett-TV. 

Som Dagsavisens TV-anmelder og -kommentator påpekte allerede før påske, virker det nesten som internett ikke finnes i høytidene. I år som hvert år siden NRK begynte med påskekrim på 1970-tallet, går krimmen klart best på gammeldags lineær-TV til fast sendetid. På tross av internettbaserte Netflix- og strømmevaner resten av året. 

Les hele kommentaren om TV-vanene våre her: TV-påskens aller helligste

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

«Shetland»

Årets nest mest populære påskekrim ble «Shetland» på NRK1, der detektivene Tosh og Perez blant annet tok seg et par turer til Bergen og Voss for å ordne opp i det norske nynazistmiljøet. Av de totalt 649.000 som så «Shetland», kun 90.000 av disse på noe annet enn lineær-TV mandag til onsdag i påskeuka.

Les også: Guide til årets påskekrim

På tredjeplass blant NRK-påskekrimmene i år kom «Den døende detektiven», med 553.000 seere totalt, hvorav 496.000 så den på lineær-TV. Dagsavisens anmelder kalte «Den døende detektiven», som er basert på GW Perssons bok, «rørende» og «påskens beste», og ga terningkast 5