«Innocent» klarer å holde tvilen hengende over historien om en mann som kanskje, kanskje ikke, er utsatt for justismord.

Tvilsom nok

Er hovedpersonen skyldig i drap eller ikke? Det er ikke vanskelig å la tvilen komme denne miniserien til gode.

 

4

PÅSKEKRIM

«Innocent»

TV 2

I dobbeltepisoder skjærtorsdag og langfredag

 

David Collier slipper ut av fengsel etter syv år og tre rettssaker for drapet på kona Tara, løslatt på grunn av feil med tekniske beviser. Han er ilter, bitter og tøff i trynet, og vil ha tilbake livet og ungene sine, men erfarer fort at ingen egentlig tror han er uskyldig. Mistanken henger fortsatt over ham. Hans egen svigerinne sverger på at hun vil heller ta livet av ham enn å la ham få ungene sine tilbake.

Les også: Påskekalkunen

At David ikke er en umiddelbart sympatisk type gjør at det ikke er lett å like fyren, og hovedrolleinnehaver Lee Ingleby gjør en god figur som en ustabil mann med kort lunte. Han klikker når det gjelder, presser på for å få se ungene, og alt føles illevarslende. Framtoningen hans skaper usikkerheten som gjør det vanskelig å tro han har ren samvittighet. At han går temmelig høyt ut og erklærer at han skal vise verden at han er uskyldig, og flyr på folk som avviser ham, taler ikke til hans fordel. Dette usikkerhetsmomentet skaper det meste av spenningen i første og andre akt.

Ungene hans har bodd hos tante og onkel i syv år, og de er like sikre på at pappa er morder som resten av verden, en god stund.

Kommentar: TV-påskens aller helligste

Søsteren til hans avdøde kone er sentral i handlingen på flere måter, hun kan også være ekstrem, og framstilles overbevisende av Hermione Norris, kjent («Kalde Føtter»).

Etter at David slippes fri må også politiet gjenoppta drapsetterforskningen. De må finne nye bevis mot David, men også holde alle muligheter åpne. Målet er å finne nye bevis mot ham.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Dette dramaet er ikke langt, men det byr på noen effektive intriger som skal skape konflikt og spenning, som det at etterforskeren som leder Tara-saken, er sammen med kollegaen som har forsøkt å få David felt i syv år. Dette forholdet er likevel bare en liten bistorie i forhold til det virkelige dramaet- som er David og ungene hans famlende forsøk på å bli kjent igjen. I så måte er «Innocent» en mer skjebnetung og litt rørende historie enn den er spennende krim, og en effektiv fortelling om sånt som menneskelig svakheter, egoisme og andre ulykksaligheter innenfor rammen av fire episoder.

Historien klarer også å holde på hemmeligheter og lar tvilen henge som et slør over handlingen akkurat så lenge den trenger.

Men å si at dette er en historie som vil sitte i lenge ut i langfredagen er nok å ta i.

Les også: Guide til årets påskekrim