«Dirty Dancing» kommer nå i ny versjon, som TV-film.

Henter gamle TV-helter

«Dødelig våpen», «24» og «MacGyver» er blant de gamle film- og TV-suksesser som dukker opp i helt nye, oppdaterte TV-utgaver på skjermen i året som kommer.

 

Nå er det jammen på tide at det lages en ny «Dirty Dancing»!

Det synes i hvert fall det amerikanske TV-selskapet ABC, som i likhet med konkurrentene i USA har brukt de siste dagene på å presentere TV-nyhetene sine for kommende høst og vår.

Gamle helter

Blant de femtitalls nye drama- og komiseriene er det TV-kanalenes stadige tro på å gjenvinne gamle suksesser som vekker mest oppmerksomhet, en svakhet som har fått talkshowvert Jimmy Kimmel til å fastslå at nå er det de gamle VHS-filmene dine som skal komme på TV.

Oversikten over kommende serier viser at TV-bransjen har fått ny sans for heltene fra fotballsveisens storhetstid. ABC vil lage en enkeltstående TV-film av «Dirty Dancing», kinosuksessen som gjorde Patrick Swayze til den store drømmeprinsen på slutten av 80-tallet.

Konkurrenten Fox satser på en ny versjon av Mel Gibsons fire filmers-suksess «Dødelig våpen», men med nye, unge actionskuespillere i rollene som Martin Riggs og Roger Murtaugh. Samme TV-selskap har laget dramaserie av «Eksorsisten», John Carpenters klassiske skrekkfilm fra tidlig 1970-tall.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Gjenoppliving

Fox har i tillegg gjenopplivet to nyere TV-suksesser også – i form av en ny sesong «Prison Break» og «24» nå kalt «24: Legacy», som ikke har Kiefer Sutherland på rollelista.

Selskapet CBS har tro på en moderne utgave av «MacGyver», hvor den langhårede helten Richard Dean Anderson fra 80-tallet er erstattet med den spenstigere nykommeren Lucas Till.

Håpet er at nyversjonene skal bli en suksess som «MASH» (filmen som fikk 11 sesonger som TV-komedie), eller en kritikersuksess på egne bein à la «Fargo». Nyere TV-historie viser derimot at flertallet av resirkulering av gamle suksesser får korte karrierer, raskt og nådeløst kansellert på grunn av lave seertall.

Fenomener

I anledning bransjens årlige serie-presentasjon har TV-kanalene også offentliggjort hvilke serier fra i fjor som er sendt til de evige TV-jaktmarker. Blant dem er fra-film-til-TV-seriene «Rush Hour» og «Limitless». Comebacket ble også kort for Kermit og Miss Piggy, etter at den moderne versjonen av «The Muppets» er kansellert etter en sesong.

Det vakuumet de amerikanske TV-selskapene føler disse seriene etterlater seg, blir erstattet av actionserier basert på filmene «Taken» (uten Liam Neeson) og «Shooter» uten (Mark Wahlberg»). En ny dramaserie basert på 90-tallshiten «Cruel Intentions» er på vei fra NBC. Etter at nye «X-Files» fikk en forholdsvis god mottakelse i fjor, kommer en ny sesong i 2017. Til neste år kommer også serien som kan bli TV-høydepunktet for mange – David Lynchs neste kapittel fra Twin Peaks. Kultfansen der ute kan også glede seg, alternativt grue seg, til Fox’ nyversjon av den 41 år gamle musikalen «Rocky Horror Picture Show», med Laverne Cox fra Netflix-suksessen «Orange Is the New Black» i en stor rolle. Netflix er på sin side i gang med runde to av den temmelig unødvendige gjenopplivinga av «Full House/Under samme tak».