Kultur

Fortsetter som unge og lovende

TV-serien «Unge lovende» ble en voksen suksess. Innspillingen av nye episoder i dramahiten om de tre unge kvinnene starter til uka.

I går ble det formelt klart at NRK og produksjonsselskapet Monster Scripted har realisert planene om å lage fortsettelsen av serien om Elise, Nenne og Alex, som ble et TV-fenomen og netthit på NRK.no i fjor høst.

Les også: Ung og lovende forfatter også på TV

Klar til opptak

Den nye sesongen har fått en million kroner i tilskudd av Norsk filminstitutt, og opptakene til fortsettelsen av serien starter umiddelbart. Serien skal spilles inn blant annet i Sandnes og Oslo, og Monster har søkt etter statister til opptak på Tøyenbadet denne måneden. Premieredato på serien ført i dels biografisk penn av Siri Seljeseth er ikke kjent. Sesong to av suksessen har et budsjett på 14,2 millioner kroner.

Alexandra Gjerpen fra «Unge Lovende»: – Mitt utseende var ikke på moten

Musikaldramakomedie

Selskapet Monster Scripted står også bak «En får væra som en er», TV-musikaldramaet inspirert av tekstene til Ole Ivars skal produseres i 10 episoder for TV 2. Handlingen i serien er lagt til en campingplass, og er en videreføring av et musikkteaterstykke som har gått på Nationaltheatret. Serien med budsjettet 18 millioner kroner har fått 2,5 millioner i NFI-støtte. Manus til serien har Henriette Steenstrup.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer «Okkupert»

NFI har også støttet sesong to av storserien «Okkupert» med 6,5 millioner kroner. Dramasatsingen med budsjett på 75 millioner kroner har vakt internasjonal oppmerksomhet siden TV 2-premieren i fjor høst. Den nye sesongen har fått den svenske TV3-eier Modern Times Group (MTG) som største investor på produsentsiden, i tillegg til TV 2 og franske Arte. Serien skal ha premiere på MTGs Viaplay, før den skal gå på TV 2.

NRK Super vil etter planen by på den første norske zombieserien, når Thomas Seeberg Torjussen og Tordenfilm er klar med «ZombieLars». Det overnaturlige dramaet med budsjett på 28,5 millioner kroner har fått 5 millioner kroner i produksjonsstøtte fra NFI.

Les også: Håper på ny Poirot-suksess med Rowan Atkinson

Mer fra Dagsavisen