Disney+ har fått slippdato

Disneys nye strømmetjeneste kommer etter sommerferien.

Den amerikanske underholdningsgiganten Walt Disney Company lanserer strømmetjenesten Disney+ i Norge den 15. september, melder NTB. Opprinnelig skulle tjenesten lanseres tidligere i år, men ble utsatt på grunn av koronapandemien. Disney-konsernet legger dermed prisen på et konkurransedyktig nivå, noe lavere enn hovedkonkurrent Netflix.

Les også: TV-anmeldelse: Perry Mason leverer (+)

Prisen

Prisen på månedsabonnement blir 69 kroner, melder Disneys selskap i Norge. Dette er samme prisnivå som Disney+ har fått i andre land tjenesten er etablert.

Foruten Norge lanseres tjenesten også i Sverige, Danmark, Finland, Island, Portugal, Belgia og Luxembourg den samme dagen.

Disney+ er en strømmetjeneste som rommer materiale fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic. Ifølge pressemeldingen kommer tjenesten også til å inneholde originalproduksjoner som langfilmer, serier, dokumentarer og kortfilmer som lages eksklusivt for tjenesten.

Star Wars

Blant strømmetjenestens TV-serier finner vi blant annet den mye omtalte og imøtesette Star Wars-serien «The Mandalorian». Den byr også på Disneys veldige egenproduksjon av tegnefilm siden 1930-tallet, familiefilmer i tillegg til nye TV-serier basert på Marvel-universet, som Walt Disney Company kjøpte i 2009. Disney-konsernet har de siste årene investert i en rekke av populærkulturens mest kjente franchiser, blant dem George Lucas-selskapet bak «Star Wars» og Indiana Jones. Disney-konsernets siste storkjøp var deler av Rupert Murdochs News Corp, som sikret selskapet 20th Century Fox. Dermed er alle sesonger av «The Simpsons» en del av Disney+ sitt underholdningstilbud.

Les også: Det blir en SUPER TV-sommer! (+)


Disney-konsernet ønsker å bli en stor aktør på strømmemarkedet, i dag dominert av Netflix, og vil konkurrere om norske abonnenter i selskap med nyere tilbud som AppleTV+ og Amazon Prime Video i tillegg til nordiske Viaplay og norske, TV 2 Sumo og NRK TV. Det forventes også at Warner Bros vil lansere HBO Nordic i ny og større utgave i form av HBO Max i løpet av neste år.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen