Tv

«Beforeigners» tilbake på nettet

«Beforeigners» har fått nytt hjem etter at serien ble tatt av nettet i fjor. Det er SkyShowtime som har kjøpt rettighetene til en rekke norske og nordiske HBO-serier.

«Beforeigners» og «Velkommen til Utmark» er norske serier produsert av HBO Max, og som ble tatt av nettet i fjor etter en fusjon mellom mediegigantene Warner Bros og Discovery. Årsaken til at seriene ble fjernet var økonomi, og WarnerBros Discoverys kutt i utgifter og skatt etter milliard-sammenslåingen av selskapene i fjor.

Daglig leder Ivar Køhn i «Beforeigners»-produsenten Rubicon er glad for serie-oppkjøpet.

- Vi er først og fremst veldig glad for at «Beforeigners» nå blir tilgjengelig igjen for norske og europeiske seere, sier han til Dagsavisen.

- Det har vært mange spørsmål om dette fra publikum rundt omkring, og det er godt at dette er på plass.  Det er en serie vi er veldig stolte av, og det var frustrerende når den og alle de andre nordiske seriene forsvant i Norge på grunn av forretningsmessige endringer i Amerika.

Han kan ikke si noe om dette øker sjansene for at det blir en ny, tredje sesong av serien.

- Vi gleder oss til å bli mer kjent med SkyShowtime, og så får vi se etter hvert hva dette betyr konkret for framtiden og nye prosjekter.

«Fremvandrerne» mikser krim, tidsreise--scifi og humor på vellykket vis. Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen har hovedrollene som politietterforskere i Oslo.

Deler plass med «Yellowstone» og «Top Gun: Maverick»

Nå har HBO Max-seriene, de norske, nordiske og fra andre europeiske land, fått nytt hjem, etter at eierne bak strømmetjenesten SkyShowtime har kjøpt rettighetene. Dette er strømmetjenesten som tidligere het Paramount+, og som til nå har hatt et serietilbud dominert av amerikanske filmer og serier.

Med dette oppkjøpet vil «Beforeigners» og Nicolai Cleve Broch dele plass med Kevin Costner og hans «Yellowstone»-suksess og Tom Cruises nyeste «Top Gun»-film.

Kong Olav den hellige dukket opp ut i sesong en av «Fremvandrerne». Denne gangen har kongen - spilt av Tobias Santelmann - en større rolle i spille i det flertemporale Norge.

Over 20 serier

Avtalen inkluderer oppkjøpet av 21 europeiske HBO Max-serier, og er en del av SkyShowtimes satsing på å ta andeler i lokale markeder. SkyShowtime har i likhet med de større konkurrentene Netflix, Disney+ globale ambisjoner. 12 av de kjente seriene skal lanseres på sin nye strømmer fra og med mars.

Fremvandrer-duoen Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i første sesong av den norske HBO-snakkisen, nå SkyShowtime-serie.

Tre nye serier som var ferdig produsert av HBO Max får premiere på SkyShowtime som følge av den nye avtalen. Dette er blant den finske «ID», tsjekkiske «The Winner» og polske «Warszawianka», som kommer på SkyShowtime i løpet av dette året.

Norske, svenske og danske

Den svenske sex-komedien «Lust» med blant andre Sofia Helin i hovedrollen vil komme tilbake på nettet og en ny strømmetjeneste.

Blant de nordiske seriene som også får nytt hjem på nett er svenske «Bjørnstad» og «Lust», og den danske «Kamikaze» og I pressemeldingen fra SkyShowtime heter det også strømmeren vil ha muligheten til å bestille nye sesonger av flere av disse seriene.

«Beforeigners»-serieskapere Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har tidligere uttalt at de har ambisjoner å lage en sesong tre av den populære og kritikerroste serien.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen