Tv

«The Crown» og «The Mandalorian» med flest Emmy-nominasjoner

Seriene «The Crown» og «The Mandalorian» har fått 24 Emmy-nominasjoner hver og ligger an til å bli årets store Emmy-vinnere.

Dramaserien The Crown fra Netflix fikk totalt 24 Emmy-nominasjoner tirsdag, og er favoritter til å bli årets store Emmy-vinnere sammen med The Mandalorian. Foto: Liam Daniel / AP / NTB

Det er duket for enda et suksessår for seriegigantene Netflix, HBO, Disney+ og Amazon Prime på årets 73. Emmy Awards, som går av stabelen i Los Angeles 19 september.

Etter at nominasjonene ble kunngjort tirsdag kveld, ligger Netflix-serien «The Crown», om dronning Elisabeth og det britiske kongehuset, og Star Wars-serien «The Mandalorian» fra Disney+, an til å bli årets store vinnere. De fikk 24 nominasjoner hver.

Emmy-statuettene deles hvert år ut til de beste TV-produksjonene, og de siste årene har det vært en tvekamp mellom Netflix og HBO.

Det fortsetter også i år, hvor HBO så langt leder kappløpet med totalt 130 nominasjoner, tett etterfulgt av Netflix med 129, og nykommeren Disney+ med totalt 71 nominasjoner.

Olivia Colman og Emma Corrin fra «The Crown» er begge nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sine presentasjoner som Queen Elisabeth og Princess Diana.

Årets prisutdeling kan også hedre flere nykommere. Hele 75 prosent av de nominerte for beste komiserie har aldri vært nominert til Emmy-utdelingen tidligere, deriblant «Cobra Kai», «Emily in Paris», «Hacks», «Pen15», «Ted Lasso» og «The Flight Attendant», skriver CNBC.

Dramaserien Bridgerton, som har tronet Netflix-hitlistene og blitt seriegigantens mest sette program noensinne, har sikret seg tolv Emmy-nominasjoner. Den er blant annet nominert for den prestisjetunge prisen beste dramaserie, og Regé-Jean Page, som spilte Simon Basset i serien, har blitt nominert til beste mannlige hovedrolle.

HBOs «Lovecraft Country» og Amazon Prime-serien «The Boys» er også nykommere som har sikret seg flere nominasjoner.

I tillegg var 44 nominert for første gang innenfor hovedroller, biroller, gjesteroller og kortform kategoriene, deriblant Elizabeth Olsen for sin rolle i Emmy-favoritten «Wanda Vision».

Se hele listen av de nominerte her