Knut Borge hjemme.

«20 spørsmål» legges på is

Programmet gikk på lufta første gang i 1947. Nå er det slutt. – Vemodig, sier tidligere programleder Knut Borge.

Spørreprogrammet «20 spørsmål» har vært et av nasjonens mest folkekjære radioprogrammer helt siden Rolf Kirkvaag ledet det fra for nesten 70 år siden. De siste årene har programmet også blitt sendt på TV.

Nå legges det ned.

NRK: – Ikke dramatisk

– Vi kan bekrefte at programmet ikke blir sendt lenger fra januar 2017, men det er litt dramatisk å si at vi legger det ned. «20 spørsmål» har vært av og på siden 50-tallet, og det er riktigere å si at vi legger det på is, sier redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, til Dagsavisen.

Siste innspillingsdag er satt til 24. oktober.

– Hvorfor gjør dere dette nå?

– Grunnen til at vi legger det på is, er at sendeskjemaet i P1 endres hele tiden, og endringer i 2017 får konsekvenser for «20 spørsmål». Jeg vil understreke at det er ingen dramatikk i dette, og et vi er veldig fornøyd med Trond-Viggo som programleder. Han har løftet programmet og gjort en kjempejobb, sier Rune Lind.

Programkonseptet er i dag omtrent det samme som da det gikk på radio fra 1947 til 1985 med Rolf Kirkvaag som programleder. Siden 2006 har programmet også vært sendt på TV.

Knut Borge: – Vemodig

– Jeg synes dette er vemodig. Dette var jo et program som var oppe og stod, og som levde sitt eget lille liv, sier Knut Borge til Dagsavisen. Han ledet programmet i åtte år.

NRK-veteranen forteller at han ikke har sett så mye på «20 spørsmål» etter at han selv motvillig gikk av som programleder i 2012 og overlot stafettpinnen til Trond-Viggo Torgersen. Han har likevel ingen bitre følelser etter at han ble tatt av jobben.

– Nei, ingen. Jeg har bare gode minner. Hele perioden er et langt godt minne. Vi lekte med hverandre og vi lekte med publikum, sier Borge.

Les også: Knut Borge i portrettet: – Det er blitt borte en del kilo, ja. Det er fint, det.