Kultur

TV-kanalene forbereder våren

Til våren skal norsk talentjakt, alenemordating og kjendissladder fenge seerne, håper de kommersielle TV-kanalene.

TV-høsten er knapt slutt, men kanalene har allerede begynt å gjøre seg lekre for annonsørene med tanke på neste vår – og presentert nye egenproduksjoner som skal sikre markedsandeler og solgt reklametid over nyttår. Den kommende TV-sesongen er spesielt vesentlig for TVNorge og TV3, nå som kanalene er i ferd med å få nasjonal distribusjon via det nye digitale bakkenettet. For TV 2 vil mye handle om å ta seere fra NRK, slik reklamekanalen har gjort i høst.

Talentshow

TVNorge satser blant annet på «Jakten på den sjette sans», et «Idol» for spåmenn og – kvinner, samt en ny variant av «Mandagsklubben» i kjendisprogrammet «Sladder». Kanalen har ennå ikke avgjort om den kontroversielle serien om pedofil-jegerne i «To Catch a Predator» skal settes opp, men ekspolitimann Ola Thune gjør comeback med «Thune». TVNorge vil også lage et skandinavisk «Dansefeber», et nordisk popsnekker-«Idol» med «Hitmakers» samt en egen variant av det nye amerikanske gameshowet «Power of Ten».

TV3 vil produsere «Sykehuset», en ny dokusåpe om livet på et norsk sykehus, kanalen vil by på gjeldsofferhjelp i «Luksushjelpen», alenemordating i «Mamma søker kjæreste» og karaokeshow for hele familien i «Singing Bee».

Jakten på NRK

For TV 2 er spørsmålet om kanalen kan fortsette å jage NRKs posisjon som den største kanalen i landet, etter en høst med rekordtall for «Senkveld», «Skal vi danse» og «Jakten på kjærligheten». Men om «Farmen» blir like stort som høstens store TV 2-show, vil ikke informasjonssjef Marianne Røiseland spekulere i.

– Nå ser vi fram mot vårsesongen. Vi blir ikke lei oss om vårtallene ikke matcher tidenes TV 2-høst, sier Røiseland.

I januar kommer Solveig Kloppen på skjermen igjen med «Hjelpekorpset», hvor hun og Helen Vikstvedt skal gi nordmenn svar på ting de lurer på under mottoet «TV 2 hjelper deg enda mer». Samtidig er «Farmen» tilbake, samt nyheten «Norske Talenter», familieshowet som skal kåre et norsk supertalent uansett disiplin.

– Showet er blitt en enorm suksess i England. Vi har ikke bestemt sendetid, men det ikke unaturlig om det vises i forbindelse med helgen, sier Røiseland.

Denne våren skal både Dorthe Skappel og komiker Espen Eckbo lansere nye serier på TV 2, ifølge fagbladet Kampanje. Dette vil ikke informasjonssjefen si mye om.

– At Skappel kommer med noe nytt er ukjent for meg. Espen Eckbo jobber med et prosjekt, men denne serien er ikke ferdig til våren, sier Røiseland.

Mer fra Dagsavisen