Verden

Trump får gjennomgå på Twitter for et bilde av seg selv i spisestua

Donald Trump har valgt et noe spesielt maleri på veggen i sin egen spisestue.

Bildet, som har tittelen The Republican Club, forestiller Donald Trump og flere tidligere republikanske presidenter rundt et bord og gliser bredt over en drink.

Donald Trump selv skal drikke Cola Light på bildet i selskap med Ronald Reagan, Abraham Lincoln, Richard Nixon, Teddy Roosevelt, Dwight Eisenhower, Gerald Ford, George H. W. Bush og George W. Bush.

Maleriet er laget av cowboymaleren Andy Thomas fra Missouri. Ja, han maler til vanlig cowboyer, men denne gangen har han altså gjort en serie med republikanske presidenter.

Et av dem er da også med Donald Trump.

Det som gjør det hele spesielt er at bildet henger i Donald Trumps egen spisestue. Observante seere av et intervju med Trump på 60 Minutes nylig oppdaget at joda, Trump har hengt maleriet av seg selv  på veggen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Skryt

Trump tok sågar kontakt med kunstner Thomas og skrøt av bildet, som han i motsetning til de fleste andre malerier av seg selv, liker.

– Trump stikker haken fram og smiler vanligvis bredt. Det passer fint til karikaturer, men ikke nødvendigvis noe som er så flatterende for ham. Jeg måtte lete opp et foto hvor det faktisk ser ut som om han hadde hørt noe morsomt og hvor smilet framstår ekte, sier kunsteren til Time Magazine.

Om samtalen med Trump sier Thomas:

– Han sa i grunn at de fleste porteretter, de liker han ikke. Og han har rett. Han er vrien å male. Det er noen fæle der ute, sa Thomas til Time Magazine.

Les også: Mobbet: Malin begynte på skolen som femåring, i det første kullet i Reform 97 (DA+)

Første kvinnelige president

En detalj i bakgrunnen viser en kvinne på vei inn i rommet. Det skal være USAs første kvinnelige president, ifløge Thomas.

På Twitter harseleres det stort over Trumps noe pussige valg av maleri i spisestua.

«Jeg har fått mange henvendler om om å legge inn Saudi-Arabias prins i bildet. Siden Det republikanske parti ikke lenger kan hevde å være Lincolns parti, så fjernet jeg ham likesågodt fra bildet», skriver @USMCLiberal og la inn Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i bildet istedet for Abraham Lincoln. 

Andre brukere har det også moro på Trumps bekostning. Som brukeren @trifectablog

Bildet er et trykk, som er laget i 45 eksemplarer. Det skal være kjøpt av kongressmedlem Darrell Issa, som selv er blitt malt av Andy Thomas. Bildet skal være produsert i 45 eksemplarer.

Les også: Storavis: Donald Trumps svigersønn har gått sju år uten å betale skatt

Mer fra Dagsavisen