Kultur

Tronsmo leter videre

Tronsmo har fått forlenget leiekontrakten på Tullinløkka med inntil ett år. Likevel leter styreleder Bjørn Smith-Simonsen på spreng etter nye lokaler.

- Vi har vært og sett på flere lokaler, senest i går, men så langt uten å finne det ideelle. Enten er beliggenheten for dårlig, eller prisen for høy, sier Bjørn Smith-Simonsen, som er styreleder i Tronsmo bokhandel, til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Mot deadline for Tronsmo

Han kan imidlertid opplyse om at Tronsmo har fått forlenget leieavtalen sin i Kristian Augusts gate 19 med inntil ett år. Ifølge den opprinnelige avtalen skulle bokhandelen ut innen 1. august, noe som ville medført flytting før sommeren for å komme i stand til høstens bøker.

– Vi har inngått et kompromiss, med utvidet leietid. I den nye avtalen står det at vi må ut senest fire uker etter at bystyret vedtar omreguleringsplanen for området. Men denne skal ikke behandles i bystyret før til høsten, så i beste fall har vi inntil et år på oss, sier styreleder Smith-Simonsen.

LES OGSÅ: Tronsmo støttes av tusenvis i sosiale medier

I et brev til de kommunale foretakene Boligbygg, Omsorgsbygg og Undervisningsbygg i Oslo den 4. mai, ber kommunaldirektør Eli Vorkinn foretakene «foreta et søk i sine porteføljer etter egnede næringslokaler for dette formålet», med tilbakemeldingsfrist 13. mai.

– I dag betaler vi litt over 400.000 kroner for litt over 400 kvadratmeter. Det er svært rimelig. De nye lokalene må også være på minst 400 men maks 600 kvadratmeter, helst gateplan og kjeller. Vi leter i området Kristian Augusts gate, Kristian IVs gate, St.Olavs plass, Universitetsgata, Torggata, Storgata. I nærheten av der vi ligger nå, med andre ord, sier Smith-Simonsen.

LES OGSÅ: Oslobyråden vil hjelpe Tronsmo

Mer fra Dagsavisen