Kultur

The Rolling Stones forbi Norge

The Rolling Stones har annonsert 13 stadionkonserter i Europa til høsten. De kommer til Stockholm og København, men Norge står ikke på lista.

Turneen som har fått navnet «No Filter» omfatter 13 konserter, i 12 byer og ni forskjellige land. Nå kommer de bl.a. til Parken i København 3. oktober og Friends Arena i Stockholm 12. oktober. Mick Jagger sier i en uttalelse at de gleder seg til å spille både på steder gruppa er kjente med fra før, og noen plasser der de ikke har vært før.

Det var lenge ventet at The Rolling Stones skulle turnere i Europa igjen til sommeren. Det var søkt og gitt tillatelse til å arrangere en konsert med gruppa på Voldsløkka i Oslo i begynnelsen av juli, men på et tidspunkt har de bestemt seg for å utsette planene til høsten.

Dette er sannsynligvis for sent på året til å ta sjansen på utendørs konserter i Norge, og det finnes ikke innendørshaller som er store nok for formatet Rolling Stones tar sikte på denne gangen. Konsertstedene i København og Stockholm har kapasitet på mellom 50. og 60.000 tilskuere.

Det er imidlertid ikke gitt at dette er den endelige turnélista for resten av året, den omfatter f.eks. ingen opptredener i Storbritannia foreløpig. Billettsalget til de annonserte konsertene starter i løpet av denne uka.

De annonserte konsertene:

9. september: Hamburg

12. september: München

16. september: Spielberg, Østerrike

20.september: Zürich

23. september: Lucca, Italia

27. september: Barcelona

30. september: Amsterdam

3. oktober: København

9. oktober: Düsseldorf

12. oktober: Stockholm

15. oktober: Arnhem, Nederland

19. og 20. oktober: Paris

Mer fra Dagsavisen