Annonse
Roger Hodgson tar Supertramp-sangene sine tilbake til Grefsenkollen, nå med musikere fra Oslo-Filharmonien.

Tar ledelsen over Oslo-sommeren

OverOslo har allerede solgt ut en festivalkveld med DumDum Boys, sju måneder i forveien. Med Roger Hodgson og Oslo-Filharmonikerne blir det garantert fullt enda en dag.

Annonse
Kultur

 

Det er klart at den gamle Supertramp-sjefen Roger Hodgson kommer til OverOslo-festivalen torsdag 21. juni, med 20 musikere fra Oslo-Filharmonien i ryggen.

Dette skulle sikre enda en full arena for festivalen, som allerede har solgt alle billettene til den påfølgende fredagen med DumDum Boys øverst på plakaten. Arenaen på Grefsenkollen har plass til 5.000 mennesker, og har vært fullsatt hver eneste festivaldag i senere år.

Supertramp-symfoni

– At fredagen er utsolgt allerede er en knallstart for oss. Dette skyldes nok en kombinasjon av at vi solgte ut så fort i sommer, og at vi har et sterkt navn den dagen, sier festivalsjef Thorkild Gundersen.

Den omtalte kombinasjonen innebærer at alle festivaldagene til årets OverOslo var utsolgt allerede i februar. Og at DumDum Boys er et populært band som ikke har vært så ofte å se i det siste. I Trondheim har gruppa snart solgt alle de 10.000 billettene til Sverresborg Arena i Trondheim 10. august.

Roger Hodgson sørget også for at OverOslo ble utsolgt da han spilte der i 2014. Han var på Norwegian Wood i 2010, da morsomt nok som «oppvarming» for DumDum Boys.

– Han har ønsket å komme tilbake. Vi ønsket å toppe opplevelsen fra forrige gang. Vi har sett at han gjort konserter med symfoniorkester før, så da gikk vi den ekstra mila for å få det til her også. Dette handler om å investere i at produktet skal bli så godt som mulig, sier festivalsjefen.

Roger Hodgsons konserter pleier hovedsakelig å bestå av gamle Supertramp-sanger fra 70-tallet.

OverOslo kommer til å bekrefte enda noen navn i løpet av denne uka. Med en stadig sterkere konkurranse i festivalmarkedet gjelder det å komme tidlig gang med forberedelsene.

– Julesalget har vært viktig for oss, sier Thorkild Gundersen.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Norwegian Wood

OverOslos nærmeste konkurrent i tid og profil, har så langt vært Norwegian Wood, som har vært arrangert uka før. Nå ser denne festivalen ut til å bli borte, etter konkursen i høst.

– De store artistene Norwegian Wood har hatt blir stadig vanskeligere å få tak i, og blir stadig dyrere å booke. Vi har bygd stein på stein, men mindre navn, og lagt mye i selve opplevelsen: Utsikten, og nulltoleranse på køer i barer og toaletter. Hvis folk trives kommer de gjerne tilbake, selv om vi ikke har verdens aller største artister på programmet, sier OverOslo-sjefen.

Også billettsalget til lørdagen på OverOslo går bra. Her er Gabrielle en av artistene som er offentliggjort, men hovedattraksjonen er ennå ikke annonsert.

Les også: Betalte ikke artistene før konkurs

Piknik i Parken

OverOslo ble sist sommer arrangert samtidig med Piknik i Parken ved Vigeland-museet. Denne er nå flyttet ei uke fram, til den samme helga som før har vært opptatt av Norwegian Wood på den andre siden av Frognerbadet. Samme uke som Bergenfest, som allerede kan skilte med Nick Cave & The Bad Seeds, Queens Of The Stone Age og Sivert Høyems nye band Paradise.

Peer Osmundsvaag i Piknik i Parken sier at de kommer med de første artistene om et par uker, og at profilen ligger fast.

– Innenfor vår kapasitet og vår ånd er det store navn, mener han om det som kommer.

Osmundsvaag introduserte også Voldsløkka som konsertarena denne sommeren, med Marcus & Martinus for 30.000 mennesker, men han kan foreløpig ikke si om det blir nye konserter her neste år. Dette er en arena som krever de helt store navnene for å være relevant.

Les også: Trekker seg fra festivalsamarbeid

Øyafestivalen

På den andre siden av sommeren kommer Øyafestivalen, som også forbereder sitt første artistslipp i løpet av de nærmeste ukene. De regner med å ha rundt 20 navn klare, store og mindre, norske og internasjonale, før jul.

Billettsalget starter 30. november. Øyafestivalen har vært utsolgt de siste årene. Pressetalsmann Jonas Prangerød varsler ingen store endringer i opplegget.

Øyafestivalen er Norges største, men Prangerød tror ikke at festivalen kommer til å presentere noen av popmusikkens aller største navn i år heller. Artister som kan trekke flere mennesker enn det er plass til på Øya, vil som oftest satse på egne konserter.

I denne kategorien kommer Metallica, som spiller for fullt hus på Telenor Arena 2. mai, Guns N’Roses, som har solgt alle de 40.000 billettene til konserten på Valle Hovin 19. juli, og Roger Waters, som gjør to konserter på Telenor Arena midt i august.

Annonse