Spice Girls gjenforenes – uten Victoria Beckham

Popgruppa Spice Girls gjenforenes neste år for en toukers turné i Storbritannia. Det hele foregår imidlertid uten Victoria «Posh Spice» Beckham.

Av: Sissel Hoffengh

Hvem er du i Spice Girls? Det var spørsmålet jenter stillte seg på nittitallet. Og ikke få valgte Victoria «Posh-Spice» Addams som hun het den gang, som sin favoritt-Spice. De kommer nok til å savne Victoria Beckham når den gamle jentegruppa skal gjøre gjenforrening for fansen neste sommer. Den britiske kvartetten offentliggjorde mandag en video der de diskuterte comebacket. Videoen etterlignet et nyhetsprogram, der de opplyste at de vil holde seks konserter i juni i Manchester, Coventry, Sunderland, Edinburgh, Bristol og London.

– Jenter, tror dere jeg er for gammel for denne hårsveisen?, spurte «programleder» Emma Bunton (42), også kjent som Baby Spice, før hun bandt håret opp i samme stil som hun gjorde på 90-tallet.

Sanger og låtskriver Jess Glynne sier hun har planer om å være med på «Spice World»-turneen, sammen med Bunton og hennes bandvenninner Ginger Spice (Geri Horner, 46), Scary Spice (Melanie Brown, 43) og Sporty Spice (Melanie Chisholm, 44).

Les også: Mira Craig med ny kleskolleksjon

Victoria Beckham er ikke med, ifølge Sky News fordi hun har nok å gjøre i forbindelse med designer-karrieren. Beckham har gjennomgått en enorm forvandlig siden den gang hun var gruppas mote-Spice, etter Posh Spice som var kallenavnet i gruppa. Hun har i årene etter popkarrieren gjort det strålende som klesdesigner, med noen av verdens fremste kjendiser og kongelige på kundelisten. Den første kolleksjonen hennes som ble vist på New York Fashion Week i 2009 ble strakts kjøpt opp av nettbutikkern Net-A-Porter og siden den gang har Victoria Beckham høstet masse god kritikk, spesielt for sine kjoler. Selv om hun ikke har tid til å bli med på noen Spce Girls-gjenforening benytter hun imidlertid muligheten til å ønske sine gamle bandvenninner lykke til med den kommende turneen.

– Jeg vet de kommer til å ha et fantastisk show, og de fantastiske fansene våre, både tidligere og nåværende, kommer til å ha det herlig, skriver hun på Instagram.

 

Kommer ikke: Victoria Beckham gjør stor suksess som klesdesigner og blir ikke med på den kommende turneen med Spice Girls. Foto: JP Yim / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

 

Spice Girls bekreftet allerede i februar at de hadde planer om å jobbe sammen igjen nærmere to tiår etter at de gikk hver sin vei. Gruppa ble verdenskjent med singelen «Wannabe» i 1996, og hadde flere globale hiter etter det. De laget også spillefilmen «Spice World».

Sist de spilte sammen var under avslutningsseremonien for de olympiske lekene i London i 2012.

Les også: Israelsk klesmerke kritiseres for islamofobisk reklamefilm