Kultur

Spenning for Litteraturhuset

Forrige byråds budsjett inneholdt et kutt i støtten til Litteraturhuset. Nå ber Litteraturhuset om bedring i det nye budsjettet.

– Vi må si vi er skuffet over at byrådet ikke legger mer vekt på Litteraturhusets betydning i Oslos offentlige rom, sa Andreas Wiese, daglig leder ved Litteraturhuset til Dagsavisen da det forrige byrådet la fram sitt budsjett i september.

Litteraturhuset håper de likevel får de tre millionene de søkte om for 2016, når det nå er det nye byrådets tur til å legge fram budsjett.

LES OGSÅ: Millionkutt for Litteraturhuset

«I sitt budsjettforslag for 2016 foreslo forrige byråd et kutt på 47 prosent i driftsstøtten til Litteraturhuset. For 2015 fikk vi 2.750.000, for 2016 foreslo byrådet bare 1.450.000. Kuttet er stort og vil, dersom det blir realitet, få alvorlige konsekvenser for Litteraturhusets drift,» skriver daglig leder ved Litteraturhuset, Andreas Wiese, i et brev fra oktober til kulturbyråd Rina Mariann Hansen.

I morgen blir det klart hvorvidt Litteraturhuset kan puste lettet ut, eller om de må gå flere runder for å sikre driften.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen