Kultur

– Sonja Henie kan være glad hun slapp sosiale medier

Skuespiller Valene Kane fra filmen «Sonja» mener skandalene rundt Henies privatliv ville gått viralt dersom skøyteprinsessen hadde levd i dag.

Bilde 1 av 4

I dag lever kjendiser ut sine privatliv nærmest for åpen scene, og det er nærmest umulig å holde skandaler, oppturer og nedturer for seg selv, sier Valene Kane. Dagsavisen møtte den irske skuespilleren under lanseringen av storfilmen «Sonja», med Ine Marie Wilmann i tittelrollen, som hadde premiere i romjulen. Kane, som er best kjent fra sin rolle i den populære krimserien «The Fall» spiller rollen som Henies private assistent Connie.

Det jeg likte ved Connie-karakteren er hvordan hennes intense ønske om å være en del av Hollywoods jetset og den livsstilen Sonja kunne tilby henne etter hvert går over i forakt når skjønner at kjendislivet har sin pris, sier Valene Kane.

Les også: Sonja Henie var ingen yndig «harepus»

Oppturer og nedturer

I filmen er hun med Sonja Henie fra starten på USA-karrieren i 1940, og blir vitne til både oppturer og nedturer i familien Henies og skøyteprinsessens turbulente liv.

Jeg tok meg mange ganger i å tenke at hadde dette skjedd i dag, kunne Connie fint gjort en egen karriere i sosiale medier basert på sitt eget liv i Henie-familien.

Imponert

Filmens Connie er en fiktiv karakter basert på den lange rekken personlige assistenter Henie omga seg med i Hollywood.

Jeg hadde aldri hørt om Sonja Henie før jeg fikk tilbud om rollen, men foreldrene mine visste godt hvem hun var sier Valene kane, Den fascinerende historien til tross, var det først og fremst Anne Sewitiskys manuskript som gjorde at Valene Kane takket ja til rollen som Connie i den norske storfilmen.
Jeg ble så imponert over manuskriptet med to så sterke kvinneroller at jeg takket ja til rollen bare på grunn av det, sier Valene Kane.

Les også: «Sonja»: Isdronning uten sikkerhetsnett

Slapp unna twitter

I dag lever stjerner som Kardashianfamilien ut sine privatliv i dokusåpeserier på TV, og Valene Kane er ikke i tvil:

Henie slapp å forholde seg til sosiale medier som twitter, instagram og facebook, og akkurat det er nok heldig både for hennes liv og ettermæle. Det ironiske er at det enorme pågangsmotet og den sterke personligheten som folk beundret ved Sonja Henie på vei opp, var det som gjorde henne usympatisk, skandaløs og litt stakkarslig da karrieren sviktet og hun hun var på vei ned, sier Valene Kane.

Sonja Henie (1912 – 1969). Sonja Henie og John Payne i filmen Sun Valley Serenade, Høyfjellets sang, fra 1941. Filmen vises fremdeles hver eneste dag på en liten kino i det faktiske feriestedet Sun Valley i Idaho. ( fra Arbeiderbladet)

Les også: Marit en bak Sonja Henie

Mer fra Dagsavisen