Øystein Dolmen og Egil Hegerberg sang «Hallo Hallo» til glede for små og store. Det alminnelige festivalforbudet mot å sitte på høyere skuldre gjelder ikke på Miniøya. FOTO: GEIR RAKVAAG

Små barn, store gleder

Festivalsesongen fikk en myk start på Miniøya i helgen. Der har de minste fått en festival med en trivselsfaktor de voksne kan misunne dem.

Miniøya samlet totalt 16.000 store og små i Tøyenparken, til to dager med fred, musikk og sukkerspinn. Det er rekordtall. Været var ikke ideelt for festivalliv lørdag formiddag, men de små er godt vant til å være ute og more seg i all slags vær. Eller som det heter i «Dum og deilig», en av festivalens store slagere i år: «Dager finns i alle farger, også grå».

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Scenefavoritter

Svært mange trosset gråværet, og holdt ut helt til den avsluttende Knutsen og Ludvigsen-hyllesten lørdag, med kjente artister på rekke og rad i de velkjente sangene. Søndagen var mye finere, med en god rekke favoritter for små og store på den største scenen: Odd Nordstoga, Sval, Meg Og Kameraten Min (forsterket med Det norske jentekor) og til slutt selveste Donkeyboy. Men Miniøya er også mye annet rart: Pippi Langstrømpe, tegning, maling, animasjonsverksted, frøplanting, ansiktsmaling, rebusløp og en lang rekke andre aktiviteter. Det setter mange av barna vel så stor pris på som mange av artistene som står på scenen.

LES OGSÅ: Stemning i taket på Miniøya

Erna fikk særbehandling

Lørdag kom statsministeren også på besøk. Hun slapp unna klausulen om at personer over 16 år bare har adgang i følge med barn, men møtte til gjengjeld mange av dem. Også skoleelevene som hjalp Don Martin med isbilen sin, som vi skrev om her i avisen forrige fredag, var på plass.

Samtidig, over på vestkanten av Oslo, på Bislett, gikk elektronika-festivalen Findings av stabelen. Med litt mer utagerende oppførsel fra mange av gjestene. Politiet opplyser av flere personer ble pågrepet og lagt i håndjern. Sånt ser man ikke noe til på Miniøya.