Operasjef Per Boye Hansen trer av. FOTO: JOACIM JØRGENSEN

Slutter som operasjef

– Jeg ville fortsette, vår administrerende direktør ville det ikke, sier Per Boye Hansen.

Av: Bente Rognan Gravklev

Operasjef Per Boye Hansen blir nødt til å forlate Den Norske Opera & Ballett etter at hans åremål går ut i 2017. Årsaken er, ifølge Hansen selv, at ledelsen ikke har ønsket ham videre.

– Jeg ville fortsette, vår administrerende direktør ville det ikke, skriver han i en epost til Dagsavisen. Hansen forteller at det har vært krevende og inspirerende å lede operakompaniet. Han kom til Operaen i 2012, og har tidligere vært direktør for Festspillene i Bergen. Selv om Hansen må se seg om etter ny jobb, er det fortsatt en stund igjen av åremålet.

Følg oss på Twitter og Facebook!

– Jeg skal først de kommende to år gjøre alt jeg kan for at operakompaniet skal fortsette den kunstneriske vekstperioden vi er inne i og legge et grunnlag også for framtida, sier han til Dagsavisen.

– Det er alltid en helhetsvurdering som ligger bak, men jeg kan ikke gå inn på enkelthetene i denne saken, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø til NRK. Han avviser at det er dårlig stemning mellom ham og operasjefen. Per Boye Hansen opplyser til Dagsavisen at han ikke har fått noen begrunnelse for at han ikke får fortsette, annet enn at det var en helhetsvurdering.