Slottsfjell dyrker dame-DJs

Slottsfjell-festivalen slår et slag for kvinnelige plateryttere.

Femten somre er gått siden Tønsberg-festivalen så dagens lys. I sin 16. utgave satser den på spinnesiden. På byens tak blir det en egen scene viet dame-DJs.

– Uten at vi ønsker å «kvotere», er vi opptatt av kjønnsbalanse, sier Slottsfjell-pressesjef Sarah Winona Sortland foran arrangementsstart torsdag.

– I år har vi færre kvinnelige headlinere, så da tenkte vi det kunne være gøy å prøve noe nytt. Det har dukket opp mange spennende kvinnelige DJs i Norge i det siste, fortsetter hun.

Blant de mest etablerte navnene finner vi Koso Club og Spilt Melk, begge kjent fra Oslos klubbverden. I tillegg håper tønsbergenserne å kunne vise fram noen «ingen har hørt om» – en filosofi de har sverget til siden 2003.

– Vi ønsker å ta vare på det musikkelskende publikum, sier Sortland.

– Vi skal ha noen trekkplastre, men ønsker å gi folk anledning til å se «de nye store» tidlig. Vi skal ikke bare booke headlinere – vi skal være med og skape dem.

Samlet skal over 60 band og artister i ilden innen søndag. Et høydepunkt på hovedscenen blir den amerikanske stjerneprodusenten Diplo i kombinasjon med den danske sangfuglen Mø.