Skomakergata på stort lerret

Den klassiske julekalenderen kan bli film.

Produksjonsselskapet Nordisk Film som har søkt om støtte til å utvikle spillefilmen «Jul i Skomakergata». Norsk Filminstitutt har gitt dem 25.000 kroner i tilskudd til såkalt pakkefinansiert utvikling av spillefilm. Det skriver VG.

– «Jul i Skomakergata» er en av våre kjæreste julehistorier, og nå som NRK ikke viser den lenger, har vi veldig lyst til å se om det er mulig å ta den til kinolerretet, sier produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production til VG.

Han understreker at produksjonen er på et ekstremt tidlig stadium. Sigurd Mikal Karoliussen er ikke ukjent med å lage julefilm av eldre materiale. I 2012 sto han bak den nye filmversjonen av «Reisen til julestjernen», en arvtaker til den klassiske filmen fra 1976.

Den opprinnelige julekalenderen «Jul i Skomakergata» med Henki Kolstad ble første gang vist på NRK i 1979, og gikk i reprise mange ganger etter det. Som Dagsavisen meldte før jul for to år siden, sørget en egen aksjonsgruppe for å sende NRK så mange henvendelser at de til slutt la serien på nett. 

Produsent Karoliussen forsikrer imidlertid om at filmen blir noe annet enn NRK-versjonen:

– Originalen er laget i en annen tid og for et helt annet medium. Vi kan ikke lage filmen slik man laget julekalenderen på 70-tallet, sier han til VG.