Skog og drømmer

Hun er kjent for sine dypgrønne bilder. Tidligere Carnegie Art Award-nominerte Astrid Nondal er tilbake med nye malerier i Galleri Haaken.

Det er andre gangAstrid Nondal stiller ut i Galleri Haaken. Denne gang med et knippe nye malerier og skisser. Mørke skogsinteriører er fortsatt med i tillegg til malerier fra soverommet. Ingen av bildene er befolket, men et dyr har fått slippe seg løs i ett av dem.

– Jeg viser runt 20 malerier og noen skisser. Det er bare nye arbeider, sier Astrid Nondal. I 2006 ble hun nominert til den prestisjetunge Carnegie Art Award-prisen. Soverom med tomme dobbeltsenger og ei tom stue er blant motivene.

– Jeg liker å ha natur og landskap som utgangspunkt når jeg arbeider, men jeg lager ikke stedsspesifikke landskap. Av og til tipper det over i det litt surrealistiske og drømmeaktige. Jeg hadde behov for å gå videre, det ble veldig mye grønt, sier Nondal og ler. Og legger til at hun ville inn på andre farger.

– Det er ei kløftmellom naturen og det menneskeskapte, en slags uro. Søvn og drømmer er en tilstand mellom natur og kultur, sier Astrid Nondal, som derved kommer fram til et drømmeaktig og litt tvetydig uttrykk.

Nondal er udannet ved Statens Kunstakademi og Oslo Tegne og Maleskole. Hun har hatt en rekke utstillinger, både separat- og kollektivutstillinger. De fleste her hjemme, men hun har også stilt ut i Amsterdam, Göteborg og Vilnius. Astrid Nondals malerier er kjøpt inn av blant andre Riksutstillingeer, Lillehammer Kunstmuseum, Universitetet i Oslo, Museet for samtidskunst og Ogawa Foundation i Tokyo. Hun har også hatt flere utstmykkingsoppgaver.

I tillegg til utstillingen i Galleri Haaken er Nondal aktuell på utstillingen «Fjellet i Norsk Kunst» som åpner denne helgen på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Hvor: Galleri Haaken, Lille Frogner allé 6

Når: Fra 6. februar til 2. mars