Innenriks

Sjokkerer igjen

Da han var i Norge, holdt han munn. I går kom Morrisey igjen med kontroversielle uttalelser.

- Jeg ser ingen forskjell på det å spise dyr og pedofili. Begge deler er voldtekt, vold og drap, skriver Morrissey til en fan.

I går svarte Morrisey på spørsmål fra fansen via hjemmesiden true-to-you.net. Der kunne man sende inn spørsmål som den britiske sangeren så svarte på. Det kom inn mange spørsmål og flere av dem dreide seg om kjøttindustrien og Morriseys liv som vegetarianer. Her hjemme kjenner vi hans uttalelser om kjøttindustrien og 22. juli. Men Morrissey sjokkerer altså fortsatt.

- Hvis jeg blir presentert for noen som spiser dyr, går jeg bort. Se for deg at om du var på en nattklubb og noen kom bor til deg og sa: «Hallo. Jeg liker blodbad, strupekutting og ødeleggelsen av liv.» Vel, jeg tviler på at de hadde hatt noe særlig lyst til å dele ut telefonnummeret ditt, svarer han videre.

Auschwitz

En annen fan spør om hva Morrissey er mest stolt over å ha oppnådd her i livet.

- Mange har fortalt at man har sluttet å spise kjøtt på grunn av mine uttalelser. Jeg kan ikke be om mer enn det, og jeg sikter ikke høyere enn det. Hvis du tror på slakteriet, ville du ha støttet Auschwitz. Det er ingen forskjell. Folk som er uenige i dette utsagnet, har antakelig aldri vært på et slakteri, skriver Morrissey.

Promo

Morrissey går også ut mot plateselskapet sitt som han mener ikke promoterer ham godt nok. Dette begrunner han med at folk over hele verden synger med på sangene hans.

- Jeg er ikke regnet som en internasjonal stemme, sier han.

- Om et plateselskap hadde markedsført meg over hele verden, ville karrieren ha eksplodert. Jeg har aldri vært på et selskap som ser meg som noe annet enn en kuriositet, sier han videre.

espen.rusdal@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen