Kultur

Siri Dokkens 2018

Dagsavisens faste tegner, Siri Dokken, ser tilbake på året som har gått.

Bilde 1 av 6
13. januar: Hege Ulstein oppsummerer #meetoo. og ja, det er lov å avbilde kjønnsorganer i tegning, i hvert fall når de er litt angrende, som her.

13. januar:

Hege Ulstein oppsummerer #metoo. Og ja, det er lov å avbilde kjønnsorganer i tegning, i hvert fall når de er litt angrende, som her.

19. januar: Ett år siden innsettelsen av Donald Trump, og vi tenker at det må være over snart. (Nå er det snart to).

19. januar:

Ett år siden innsettelsen av Donald Trump, og vi tenker at det må være over snart. (Nå er det snart to).

2. mars: Magnus Forsberg skriver om Qatar, hvor antallet arbeidere som omkommer under forberedelsene til fotball-VM er stigende. Hva er det med fotball som gjør at vi gladelig ignorerer korrupsjon og grove brudd på menneskerettighetene?

2. mars:

Magnus Forsberg skriver om Qatar, hvor antallet arbeidere som omkommer under forberedelsene til fotball-VM er stigende. Hva er det med fotball som gjør at vi gladelig ignorerer korrupsjon og grove brudd på menneskerettighetene?

10. mars: Krigen mellom bilister og syklister i Oslo hardner til.

10. mars:

Krigen mellom bilister og syklister i Oslo hardner til.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

27. juli: Sofia Srour skriver godt om dobbeltmoralen som møter unge mennesker i religiøse miljøer. Krav om lydighet og dydighet legges på de unge, samtdig som overgrep og trakassering forties.

27. juli:

Sofia Srour skriver godt om dobbeltmoralen som møter unge mennesker i religiøse miljøer. Krav om lydighet og dydighet legges på de unge, samtdig som overgrep og trakassering forties.

28. juli:

Arne Strand skriver om sommeren 2018. I byparkene visner trærne, på gårdene må dyr nødslaktes på grunn av tørken.

24. august: Alvorlig syk frihetsgudinne. Lars West Johnsen skriver om begynnelsen på slutten av presidentskapet til Trump, tegningen er noe mer pesimistisk. Men som dere ser, hun er i hvert fall på bena.

24. august:

Alvorlig syk frihetsgudinne. Lars West Johnsen skriver om begynnelsen på slutten av presidentskapet til Trump, tegningen er noe mer pessimistisk. Men som dere ser, hun er i hvert fall på bena.

15. september: Ti år etter finanskrisen. Espen Løkeland Stai skriver kommentar om redningsaksjonen for de store bankene. De ble i grunn ikke så ydmykt takknemlige som man skulle tro.

15. september:

Ti år etter finanskrisen. Espen Løkeland Stai skriver kommentar om redningsaksjonen for de store bankene. De ble i grunn ikke så ydmykt takknemlige som man skulle tro.

12. oktober: Drapstrusler på nett. Demokratiet kan miste de viktigste stemmene når flommen av netthat og trusler møter unde debattanter.

12. oktober:

Drapstrusler på nett. Demokratiet kan miste de viktigste stemmene når flommen av netthat og trusler møter unde debattanter.

20. Oktober: Erna høyner. Vår kvinnelige statsminister spiller nanchalant poker med kviners tunhgt erverede rettigheter. KrF knekker i to, men Erna Solberg får Kjell Ingolf Ropstad på laget akkurat i tide for høringene om terrorsikring, med følgende mistillitsforslag. Dama kan spille.

20. Oktober:

Erna høyner. Vår kvinnelige statsminister spiller nanchalant poker med kviners tungt erverede rettigheter. KrF knekker i to, men Erna Solberg får Kjell Ingolf Ropstad på laget akkurat i tide for høringene om terrorsikring, med følgende mistillitsforslag. Dama kan spille.

3. November:

WWFs Living Planet report 2018 legges fram. Bente Rognan Gravklev skriver. 60% av verdens dyreliv er tapt siden 70-tallet. Snart kan ungene lese også. Hva i all verden skal vi fortelle dem da?

17. november: Autoritær populisme brer om seg i Europa. Å trampe i stykker verdiene demokratiet avhenger av er som å sage av grenen man sitter på. Det kjennes uvirkelig å se det stigende raseriet om selve ideen om fellesskap.

17. november:

Autoritær populisme brer om seg i Europa. Å trampe i stykker verdiene demokratiet avhenger av er som å sage av grenen man sitter på. Det kjennes uvirkelig å se det stigende raseriet om selve ideen om fellesskap.

Mer fra Dagsavisen