Shabana Rehman om Født Fri-saken: «En skandale»

Etter at hun mistet statstøtten på fem millioner til stiftelsen Født Fri, har Shabana Rehman slått tilbake mot mediene. Nå skal hun lage podkast om saken, melder bladet Journalisten.

Det er fagbladet Journalisten som forteller at Shabana Rehman og komikerkollega Zahid Ali nå planlegger å lage podkast for å fortelle sin versjon av Født Fri-saken.

En granskningsrapport fra konsulentselskapet Ernst and Young førte til at kunnskapsdepartementet i høst stoppet statsstøtten til Født Fri. Rapporten kritiserte stiftelsens økonomistyring og antydet bruk av offentlige midler til private formål.

Ernst and Young-rapporten er senere blitt kritisert for å inneholde spekulasjoner og å gå ut over sitt mandag, og Født fri-leder Shabana Rehman har uttalt at rapporten er full av feil.

 «Det er en skandale det som har skjedd» skriver Shabana Rehman nå, i en epost til fagbladet Journalisten.

Det var avisen Vårt Land som først skrev om uregelmessigheter i Født Fri-stiftelsen og mistillit fra ansatte til Shabana Rehman og stiftelsens ledelse, i en serie artikler i august og september. Shabana Rehman har klaget Vårt Land inn for PFU, i en omfattende klage som ble levert PFU 14. september.

«PFU klagen er bare en del av bildet på skandalen som er omfattende og som offentligheten ikke vil bli ferdig med det første med», skriver Rehman videre, og forteller: «Nå skal Zahid Ali og jeg komme med en egen podcast hvor hele historien om det dramatiske som har skjedd bak kulissene fortelles i sin helhet».

Les også: Født Fri tilbakeviser kritikk – vil ha utbetalt statsstøtte


Stiftelsen Født Fri ble opprettet i 2017 med Shabana Rehman som daglig leder, og arbeider for å fremme likestilling og hindre sosial kontroll i innvandrermiljøer.

Siden starten i 2017 har Født fri mottatt fem millioner kroner årlig i statsstøtte.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.