Kultur

Savner fortsatt festivalregnskap

Bransjeorganisasjonen Film&Kino savner fortsatt regnskap for flere år fra Oslo Internasjonale filmfestival.

Onsdag begynner den 22. utgaven av Oslo internasjonale filmfestival (OIFF), denne gangen arrangert uten økonomisk støtte fra Film&Kino.

Bransjeorganisasjonen har kuttet støtten ettersom ledelsen av filmfestivalen ikke har levert regnskap for festivalårene fra 2008 til og med fjoråret, som Film&Kino har gitt støtte.

Krav

Det er grunnen til at Film&Kino vurderer å sende festivalleder Tommy Lørdahl krav om tilbakebetaling av festivalstøtten som tidligere er utbetalt for disse årene, og i siste instans gå til politianmeldelse.

- Vi har hatt en rekke møter med Lørdahl, vi har sendt en rekke e-poster og gitt utsatte frister gang etter gang, sier direktør Lene Løken i Film&Kino.

- Første gang vi formidlet dette var i brevs form i mars i år. Den siste fristen vår var 1. november. Vi har fortsatt ikke mottatt regnskapene det dreier seg om, sier Løken.

- Denne saken skal behandles i Festivalutvalget 6. desember. Dersom ikke revisorbekreftede regnskap foreligger til dette møtet må utvalget vurdere å kreve bevilgningene tilbakebetalt og gå til politianmeldelse.

Dette gjelder regnskap for årene 2008, 2009 og 2010. I mellomtiden er fristen for levering av regnskap for 2011 også forfalt, sier Film&Kino-direktøren.

Venter

- Vi har forsøkt å strekke oss i det lengste i håp om en minnelig løsning, og vi har presset på for å få et regnskapsfirma inn i bildet. Men vi må nå bare konstatere at vi verken har fått regnskap eller tilbakebetaling og må ta konsekvensene av det, sier direktøren i Film&Kino.

Nå har festivalledelsen i OIFF knappe tre uker på seg til å levere inn de nødvendige regnskap.

Årets utgave av Oslo internasjonale filmfestival har et betydelig kortere program i år enn tidligere. Noe av årsaken er manglende finansielle samarbeidspartnere som Film&Kino. Den 22. festivalen byr på 22 filmer, som vises over fem dager på Filmens hus og Sentrum Scene. Oslo internasjonale filmfestival har vært arrangert siden 1991.

reidar.spigseth@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen