Annonse
Fra Veronica Vallenes’ visning i operaen i vår. FOTO: ARNE OVE BERGO

Samler motebransjen

I alt 19 designere skal vise sine kolleksjoner på Oslo Runway som åpner offisielt i morgen.

Annonse
Kultur

 

Denne gangen er det Sentralen i Oslo som blir visningsplass for norsk klesdesign når Oslo Runway går av stabelen. Den offisielle åpningen er i morgen, men alt i kveld tyvstartes det med blant annet prisutdeling og mote-talks.

– Ja, i kveld arrangeres BIK BOK Runway Awards der fem nominerte designere skal vise sine kolleksjoner. Onsdagen er det åtte visninger og torsdag seks, så det er et fullspekket program, sier Ditte Kristensen fra PR-byrået This is PR, som sammen med en håndfull profilerte sponsorer er hjernen bak arrangementet.

Les også: Norsk mote er i vekst

Viktig uke

Interessen for Oslo Runway har vært stor helt siden oppstarten i 2015. Da Oslo Fashion Week ble lagt ble København lenge holdt fram som mest hensiktsmessig visningsmulighet for norsk mote, et sted der designere kan møte menneskene som vil få pengene i kista til å klinge. Men nå har Ditte Kristensen klokkertro på at Oslo Runway kan bli en vel så viktig arena.

– Så lenge vi klarer å skape en seriøs og profesjonell visningsarena som får oppmerksomhet fra både norsk og utenlandsk motepresse og et sted der også innkjøpere står i fokus vil Oslo Runway være en veldig viktig visningsarena, sier Ditte Kristensen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Utenlandsk presse

Det er PR-byrået som er ansvarlig for å sette sammen visningsprogrammet. Pågangen fra interesserte er ifølge Ditte Kristensen så stor at de har måttet takke nei til flere. Håpet er at de skal vokse gradvis, interessen for norsk klesdesign er gryende ute i verden. Til arrangementet som ble holdt i Den Norske Opera i vår kom det representanter fra både tysk og italiensk motepresse, og et fototeam fra bildebyrået Getty Images for å se hva de norske designerne hadde å by på.

Oslo Runway er først og fremst beregnet å nå bransjefolk og presse, ikke B- og C-kjendiser slik Oslo Fashion Week ble beskyldt for å gjøre da kritikken haglet som verst. Men torsdag kan både lokale «stjerner» og såkalt «vanlige» folk få en smakebit når den populære designeren Amir Batlak tar med seg hele catwalkshowet sitt til Aker Brygge etter pressevisning på Sentralen.

Les og se video: Norsk motes framtid

Annonse