Rybak videre til finalen

Norge og Alexander Rybak er videre til finalen i Eurovision Song Contest etter semifinalen i kveld.

Også Sverige og Danmark er videre etter semifinalen torsdag kveld.

Rybak, som i konkurransen framfører sin egen «That's How You Write A Song», var første artist på scenen i Lisboa.

Han startet framføringen med å smile bredt og så ut til å kose seg på scenen. Én gang tok han seg til øret for å rette på enten mikrofonen eller øreproppen, men ellers kunne man ikke observere noe som ikke gikk etter planen. Det karakteristiske hoppet med fela satt perfekt med pyroteknikken, og TV-seerne fikk glede av grafikk på skjermen perfekt synkronisert med Rybaks bevegelser.

Som en kuriositet kunne programlederne nevne at Rybak nå sto for framføringen av sang nummer 1.500 i Eurovision Song Contest.

Bare 10 av 18 land går videre fra torsdagens semifinale, som er den andre. Det vil imidlertid komme som et stort sjokk om ikke Rybak tar Norge videre. Spillselskapene har ham ifølge Eurovisionworlds oversikt som den store favoritten, og en innsats på 100 kroner vil jevnt over bare gi 1 krone i gevinst ved Rybak-avansement.

Årets konkurranse arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

(NTB)