Leder i Venstre, Trine Skei Grande. FOTO: BRIAN CLIFF OLGUIN

Reverserer blåblå kulturkutt

Reversering av pressestøttekutt, språkkutt og Rock City-kutt er blant det Venstre foreslår av kultur i sitt alternative statsbudsjett.

Som Kristelig Folkeparti har gjort i sitt alternative statsbudsjett, som de la fram på fredag, har Venstre også gått inn for å reversere regjeringens foreslåtte kutt på 50 millioner kroner i pressestøtte. Det framgår av budsjettet Venstre la fram i går.

Blant medietiltakene til Venstre er også reversering av kutt i Institutt for journalistikk, Nordiske Mediedager, tilskudd til samiske aviser og minoritetsspråklige publikasjoner, samt momsfritak for både nettaviser og papiraviser fra neste år.

 

Rock City

Blant andre reverseringer av kutt er i Rock City i Namsos, som den blåblå regjeringen foreslo å kutte 4,1 millioner kroner i. Den mye omtalte reisestøtten på Utenriksdepartementets budsjett, foreslår Venstre også å reversere kuttet i. Venstre foreslår også en styrking av ny norsk skjønnlitteratur og faglitteratur for barn, nynorsk litteratur, ny norsk sakprosa og periodiske tidsskrift.

Partiet foreslår også å bevilge 10 millioner kroner til et forprosjekt for et nytt teaterbygg til Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no