Rachel Cusk til åpningen av Deichman

Kritikerroste Rachel Cusk kommer til Oslo og åpningshelgen på nye Deichmanske hovedbibliotek 29. mars.


– Vi er glade for at Rachel Cusk kommer til nye Deichman i åpningshelga, sier Merethe Lie, avdelingsdirektør for Deichman Hovedbiblioteket.

Den britiske-canadiske forfatteren Rachel Cusk fikk et gjennombrudd utenfor Storbritannia med hennes dels selvbiografiske trilogi «Omriss»/«Transit»/ «Kudos», utgitt på norsk mellom 2018–2019.

Den britiske forfatteren Rachel Cusk er Oslo-aktuell
Foto: Siemon Scammell Katz/Gyldendal

Rachel Cusk. Foto: Siemon Scammell-Katz/Gyldendal

 «En oppsiktsvekkende skarp og observant forfatter, med en original og modig vri på det man kan kalle den autobiografiske romanen (..) et originalt litterært bidrag til en ærligere forståelse av hvilke krefter og følelser som styrer livene våre» skrev Dagsavisens anmelder Turid Larsen ved utgivelsen av «Kudos» i 2019.

Les også: På divanen til Rachel Cusk

Samtidig med besøket i Oslo utgir Gyldendal Cusks memoarbok «Aftermath: On Marriage and Separation» på norsk med tittelen «Etterspill». Boken, hvor Cusk skildrer sin skilsmisse, vakte oppsikt og debatt i Storbritannia ved utgivelsen i 2012.

– Noen av bøkene mine har kanskje vært i overkant konfliktsøkende, innrømmet Cusk til Dagsavisen i 2018.

Dagen etter besøket på Deichman kommer Cusk til Litteraturhuset i Oslo, mandag 30. mars.

Festprogram

Nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika åpner lørdag 28. mars kl 13, med et festprogram gjennom helga.

– Vi er glade for at Rachel Cusk kommer til nye Deichman i åpningshelga. Vi har valgt å offentliggjøre dette nå, og utover i mars offentliggjør vi mer av arrangementsprogrammet for det nye hovedbiblioteket. Det blir et variert program, lover Merethe Lie, avdelingsdirektør for det nye hovedbiblioteket.

Les også: Slik blir nye Deichman - se bildene her