Kultur

R. Kelly tiltalt for overgrep mot mindreårige

Sangeren R. Kelly (52) er tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige, melder MSNBC og flere andre amerikanske medier.

Av Espen Rusdal og NTB

Siktelsene ble kjent fredag kveld, norsk tid.

Det er utstedt arrestordre på den populære artisten. Han vil bli stilt for en dommer i Cook County, rett ved Chicago i Illinois, R. Kellys hjemby. Han skal ha forgrepet seg på flere jenter i alderen 13 til 17 år. Sangeren har allerede en broket fortid med en rekke beskyldninger om seksuelle overgrep mot mindreårige og frihetsberøvelse.

Barna skal ha fått alkohol, marihuana og kokain av R. Kelly.

Alle hans tidligere saker er blitt avgjort ved forlik der R. Kelly har betalt ofre, melder MSNBC.

Advokaten til Stormy Daniels, Michael Avenatti, sier han har sett en video der R. Kelly forgriper seg på en 14-årig jente, ifølge New York Times.

Videoen skal vare i 42 minutter. Michael Avenatti er advokaten som til slutt tvang Donald Trump i kne og Trump måtte til slutt tilstå at han hadde betalt Stormy Daniels for å holde tett om en affære med USAs president.

Mer info

Statsadvokat Kimberly Foxx sier hun vil komme med mer info senere fredag, ifølge Washington Post. Det vil da bli en pressekonferanse.

I januar ba statsadvokat Kim Foxx i Chicago ofre og vitner melde seg etter at det kom overgrepsanklager mot rapperen R. Kelly i en tv-dokumentar, melder NTB.

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av R&B-rapperen R. Kelly.

Ifølge Foxx skal statsadvokatens kontor ha fått flere telefoner om anklagene i dokumentarene, hvor noen av dem skal ha kommet fra Chicago-området.

– Etterforskning i Georgia

Ifølge kjendisnettstedet TMZ har myndighetene i Georgia innledet etterforskning mot artisten som følge av dokumentaren.

Foxx har derimot har ingen aktiv etterforskning på gang og sier det vil kreve ofre og vitner.

Ifølge en rapport fra politiet i Georgia fortalte Timothy Savage, faren til ett av ofrene, at R. Kellys manager tekstet ham og sa at det var best for ham og hans familie om dokumentaren ikke ble sendt. Savage og kona medvirker i dokumentaren, skriver nyhetsbyrået AP.

R. Kellys advokat Steve Greensberg sier til AP at dokumentaren er falsk, og at den er «enda en runde med historier» som blir bruk til å «fylle TV-sendingene».

På telefon

Russell skal ha ringt Savage mens en politimann var til stede. Savage skal så ha satt telefonen på høyttaler. Under samtalen anklager Russell Savage for å lyve til Lifetime, som har produsert dokumentaren, og sa at dersom Savage fortsatt kommer til å støtte dokumentaren, kommer Russell og Kelly til å komme med informasjon som viser at Savage lyver.

Dokumentarserien ble sendt på lufta i starten av januar og handler om artistens historie og anklager om at han skal ha seksuelt misbrukt kvinner og jenter. R. Kelly nekter på sin side for alle anklager.

Video med jente

Denne uken omtalte CNN en video av det som skal være R. Kelly der han har sex med en jente som «omtaler kroppsdelene sine som 14 år gamle». I den 42 minutter lange videoen, som CNN oppgir å ha sett, kaller jenta mannen, som ser ut til å være R. Kelly, for «pappa» flere ganger.

Jenta skal ifølge CNN seks ganger i løpet av videoen «omtale kjønnsorganene sine som 14 år gamle». CNN skriver at mannen på et tidspunkt ber jenta om å urinere. Etter at hun gjør dette, skal mannen urinere på henne.

Innholdet i videoen minner om anklagene som førte til at R. Kelly ble pågrepet og siktet for å ha vært i besittelse av videoer som viser overgrep mot barn i 2002. Han ble senere frikjent.

Buzzfeed skrev i 2017 en artikkel der Kelly blir beskyldt for å ha holdt flere kvinner fanget i det deres foreldre kaller en «kult». Kvinnene var på det tidspunktet mellom 18 og 31 år gamle.

(Dagsavisen/NTB)

Mer fra Dagsavisen