Ultima-sjef Lars Petter Hagen.

Politisk Ultima-program

Ultima-festivalen har fått nytt tilholdssted, nytt program og nye nettsider.

 

– Ultima 2016 har et politisk ladet program, med mange verk som handler om krig og konflikt, og med artister som tar for seg forholdet mellom musikk og samfunn, sier Ultima-sjef Lars Petter Hagen. Ultima er landets største festival for samtidsmusikk.

Årets festival varer fra 8. til 17. september, med over 50 konserter og arrangementer i Oslo. Festivalen la fram det komplette 2016-programmet tirsdag, etter å ha presentert hovednavn som Terry Riley og Jenny Hval tidligere i vår. Ultimas administrasjon har nå flyttet inn i det nye kulturbygget Sentralen i Oslo sentrum. Her vil også en rekke av festivalens arrangementer foregå.

– Sentralen blir festivalens knutepunkt. Det gjør det enklere å orientere seg i festivalprogrammet, sier Lars Petter Hagen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Åpningskonserten er premiere på et nytt verk av Rolf Wallin i Oslo rådhus, med installasjoner og dansere. Åpningshelgen inkluderer premieren på Den Norske Operas oppsetning av Benjamin Brittens «War Requiem», ved skandaleregissøren Calixto Bieito.

– Gjennom vårt samarbeid med en rekke av byens institusjoner er Ultima Oslos festspill, sier Hagen.

Oslo Konserthus, Dansens Hus, Riksscenen for folkemusikk, Operaen og HenieOnstad-senteret er blant de andre arenaene som er med under Ultima-festivalen. I Ekebergskogen blir det nattkonsert, med fremføring av Stockhausens «Sternklang» under stjernene. Avslutningskonserten finner sted på Rockefeller, med Terry Riley og Kringkastingsorkesteret.