Nye takter

På fornavn 
med Bruce

- Bruce og vi er på fornavn. Ved siden av Hank Williams og Stooges er han minste felles multiplum for medlemmene i Empty Bottles Broken Hearts, sier vokalist Agnes Rokkan.

I morgen fyller Bruce Springsteen Valle Hovin. Den amerikanske artisten fra New Jersey har solgt 120 millioner plater og har på mange måter blitt lyden av Amerika med sine skildringer av arbeiderklassekultur og de store følelsene. 84.000 billetter til tre konserter i Norge ble revet bort i løpet av noen timer.

Bruce Springsteen har vært aktiv over fem tiår og har hele tiden hatt evnen til å skaffe nye fans. I fanskaren finnes bandet Empty Bottles Broken Hearts.

Musikalsk forbilde

Empty Bottles Broken Hearts oppsto i Bergen, men har de siste årene bodd i Oslo. De fikk svært hyggelige anmeldelser for debutplata «Here`s Empty Bottles Broken Hearts» i 2011 og nå sist mye oppmerksomhet da stortingspolitiker Jette Christensen medvirket i en semifrekk musikkvideo til låten «Big Girl (In All The Right Places)». Agnes Rokkan er vokalist i bandet og selvsagt klar for Valle Hovin i morgen.

- Hele bandet så han i Bergen 2009 og jeg skal se han i Oslo på lørdag. Fikk tak i billett i går! Han tok litt av alt som er bra med rock, og blandet det sammen til noe nytt og enda bedre. Elvis møter Dylan møter Spector, med politisk ladede tekster om rastløshet, drømmer, nedsig, kjærlighet og kjøring. Og om det å være i en situasjon som du egentlig vil ut av. Perfekt. Hvis Bruce ikke fantes, måtte noen ha funnet han opp. Som en vis mann en gang sa så finnes det vel knapt en bandbilmixtape i Empty Bottles som ikke har hatt en låt av The Boss. Eller et nachspiel uten skråling med på alle tekstlinjene på «Thunder Road», sier hun.

Ny plate

Empty Bottles Broken Heats forenes gjennom kjærligheten for 50- og 60-talls honky tonk og artister som Loretta Lynn, Hank Williams og George Jones. De spiller country etter den gamle skolen og prøver å puste liv i sjangeren med egenkomponert materiale.

- Bruce og vi er på fornavn. Ved siden av Hank Williams og Stooges er han minste felles multiplum for medlemmene, sier vokalist Agnes Rokkan.

I sommer har bandet jobbet med nye utgivelser og så fort rolige juli er over blir det plateslipp mot høsten.

- Empty Bottles Broken Hearts kommer med nye hits straks. Vi har to sjutommers vinylsingler på trappene og den første kommer allerede i september. Til høsten satser vi på å spille mange konserter, før vi i desember ringer jula inn med en rykende fersk julesjuer, forteller Rokkan.

Springsteen har fått gode anmeldelser for konsertene i sommer og Rokkan er ikke i tvil om at lørdagens konsert ikke vil bli noe unntak.

- Det er lett å bli skuffet av gamle helter på store scener. Men ikke med Bruce. Vi så han da han spilte i Bergen i 2009, og selv etter en konsert på over tre timer var vi klare for mer. Han må derfor gjerne gå inn for å tangere rekorden sin fra Madrid på 3 timer og 48 minutter når han går på scenen på Valle Hovin nå på lørdag.

Mer fra Dagsavisen