Etter en forsiktig start finner stadig flere veien til Munch-museet. FOTO: NTB SCANPIX

Økende Munch-interesse

5000 har besøkt Munch-utstillingen «Det Moderne Øye» den første uka. Etter en rolig start strømmet folk til i helgen.

Det skal mye til å nå de samme høyder som publikumsbesøket i Paris, London og Frankfurt. Utstillingen «Det Moderne Øye» hadde nærmere én million besøkende da den ble vist i Europa.

- Vi har hatt en rolig start siden utstillingen åpnet 31. oktober, men i helgen tok det helt av. Folk strømmet til. Fra åpningen og til og med søndag 6. november har 5000 mennesker vært innenfor dørene, sier Bård Hammervoll, kommunikasjonsdirektør ved Munch-museet.

- Fredag hadde vi rundt 900 besøkende i løpet av hele dagen. Vi hadde også et kveldsarrangement med kunst og klassisk musikk på programmet, og det hadde 250 besøkende. Lørdag og søndag opplevde vi for første gang at det var lang kø utenfor til tross for dårlig vær. Den sesongen vi er inne i nå er den vanskeligste for oss. Men denne helgen var en stor suksess, forteller Hammervoll, som er fornøyd med at det var god spredning i alder. Både unge og eldre fant veien til Tøyen.

- Hvor mange besøkende kan museet ha i løpet av en dag?

- Rent fysisk kan vi ha 500 innom til enhver tid. Her må vi forholde oss til brannforskrifter og sikkerhet. Men teoretisk er det mulig å slippe inn 2000-3000, sier Bård Hammervoll.

- Satser dere på å utvide åpningstidene?

- Vi kommer til å vurdere å ha langåpent torsdager og muligens en fredag. Dette venter vi med til vi ser hvordan besøket blir neste helg, sier Hammervoll, som gleder seg over den økende interessen for utstillingen.

Den store Munch-utstillingen varer til 17. februar.

mona.larsen@dagsavisen.no