Nye takter

Snart kommer Karpe-boka

Seks måneder med stjerneduoen Karpe har blitt til boka «Hjertet i to». – Boka er et tidsdokument fra det kaoset 2022 har vært, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.

Journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam har skrevet boka, som lanseres 24. oktober.

2022 har vært litt av et år for Karpe. I januar kom de med prosjektet «Omar Sheriff», en timelang filmloop med seks nye låter (som også ble utgitt for seg). «Omar Sheriff» fikk terningkast 6 av blant andre Dagsavisens anmelder. Seinere spilte de ti utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

– Boka er et tidsdokument fra det kaoset 2022 har vært, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i en pressemelding fra forlaget.

I seks måneder fulgte Shanmugaratnam duoen, bestående av Chirag Rashmikant Patel og Abdelmaguid, tett.

– Det har føltes veldig lett å stole på Yohan. Han ble en naturlig del av gjengen umiddelbart, og plutselig hadde han hengt på i et halvt år, sier Abdelmaguid.

Shanmugaratnam skrev tidligere i år en kommentar i Klassekampen om Karpes siste plate, og teksten hans ble startskuddet for boka som har fått navnet Hjertet i to.

– Jeg har hatt samtaler med Chirag og Magdi om temaer jeg selv er opptatt av: identitet, flerkultur, utenforskap og inkludering. Jeg har også blitt kjent med menneskene rundt dem, folk som ellers pleier å holde seg i kulissene, men som er uunnværlige i Karpe-maskineriet, sier Shanmugaratnam.

Han har tidligere skrevet den kritikerroste boka Vi puster fortsatt.

– Det har vært veldig intenst og spennende. Jeg har følt meg som en blindpassasjer som har havnet om bord i et rart romskip. Boken er min logg fra ekspedisjonen, sier Shanmugaratnam til VG.

– Karpe gjør verden litt større, litt varmere og litt klokere. Med forfatter Shanmugaratnam blir dette noe langt mer enn en vanlig bandbok. «Hjertet i to» handler også om det nye Norge. Hvem er vi egentlig nå, og hva skal vi være fremover? Derfor er dette en viktig bok, sier Alexander Henriksen, administrerende direktør i Bonnier Norsk Forlag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen